Предстояща онлайн среща на DEVchata: Жените в ИТ

Утре предстои интересна онлайн среща, която ще даде отговори на въпросите, Как си представяте един типичен ИТ служител? Най-вероятно си мислите за мъж и въпреки че обикновено не се признава, ИТ индустрията е свързана най-вече с мъжете. Съвременните технологии обаче са невъзможни без жените – софтуерни инженери, ръководители на екипи и технологични лидери. Защо е така?

Става дума за онлайн среща на DEVchata, която ще се проведе от 19 ч. на 19 април в YouTube. Три жени, работещи в технологичната индустрия, ще проведат дискусия за жените в ИТ и как участието им в технологичната индустрия влияе върху екипите и продуктите.

Ето и лекторите:

– Катерина Стецюра, специалист по обучение и развитие. Тя е страстен почитател на ученето, притежава докторска степен по философия на образованието, има 12 години опит в преподаването и е работила 4 години като ръководител на обучението в ИТ компании (Beetroot Academy, Wix Engineering (Европа), Beetroot).
– Инеса Матевосян, ръководител операции в шведско-украинското технологично училище Beetroot Academy. Инеса има пет годишен опит в алтернативното образование и е работила като учител по въведение в технологиите в Beetroot Academy за жени от уязвими групи. Тя е и ментор за тези, които искат да започнат кариера в областта на технологиите.
– Кейт Заховайко, основател и изпълнителен директор на Happy Project, с над пет години опит в ИТ индустрията. Тя е автор и преподавател в Beetroot Academy. Страстта на Кейт към ИТ е очевидна в нейната разнообразна практика, която включва опит в продажбите и маркетинга, front-end разработки и ИТ обучение и развитие. Тя обича да помага на хората да откриват и развиват своя потенциал, което я прави ценен актив за ИТ общността.

Ще бъдат разгледани следните теми:
Каква стойност носят жените на технологичната индустрия?
Защо трябва да наемате жени в технологични екипи?
Какви са предимствата за бизнеса, който си сътрудничи с жени?
Необходима ли е положителната дискриминация и как се отразява тя на индустрията?

Събитието е безплатно и ще се проведе на английски език, като е необходима регистрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *