Роботите косачки Navimow на Segway вече и в България

Интелигентните косачки роботи Navimow на Segway вече се предлагат и у нас. Една от най-интересните характеристики на модела е новия сензор VisionFence, който дава повече възможности. Вграден AI чип и алгоритъм за визуално разпознаване регистрират по-бързо и прецизно намиращите се около машината обекти, дори ако те се движат.

Това прави Navimow подходящ за семейства с домашни животни. Невронна мрежа, програмирана на базата на огромен масив от данни от реалния живот, на свой ред отговаря за работа на косачката робот в зони, където сигналът от сателита EFLS може да е слаб.

Navimow е проектирана за площи с размери до 3 000 кв. метра, като работи при ниски нива на шум и използва система за локализиране Exact Fusion Locating System за създаването на оптимална траектория на косене. Тя има множество вградени сензори – инерционно-измервателен сензор IMU, Lift сензор за предно и задно повдигане, сензор VisionFence и сензор Bump за избягване на препятствия. Препятствия като саксии за цветя се откриват автоматично от устройството и се заобикалят.

Сензор BladeHalt на свой ред осигурява допълнително ниво на защита – той спира остриетата, ако бъде засечен обект в непосредствена близост. И накрая, с ниво на водоустойчивост IPX6, косачката Navimow може лесно да се мие с вода под налягане от градински маркуч.

Чрез приложение потребителите могат дистанционно да управляват и наблюдават косачката робот от всяко място и по всяко време. Могат в реално време да следят нейното състояние, да коригират графика за косене и да настроят аларма против кражба. Освен това могат да регулират височината на косене в диапазона от 30 мм до 60 мм.

Косачката робот Navimow вече може да бъде закупена. На пазара ще откриете четири модела на цени от 2998.00 лв до 5398.00 лв. Допълнително към машината може да купите сензор VisionFence на промоционална цена 369.00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *