Acer разширява своята екологична линия лаптопи Vero

Наскоро Acer обяви най-новите продукти от своята екосъобразена продуктова линия Vero – лаптопа Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) и лазерния проектор Acer Vero PL3510ATV. Ще се спрем по-подробно на лаптопът, който е по-вероятно да достигне до България.

Aspire Vero 15 разполага с 15,6-инчов Full HD екран,16:9 съотношение на страните и 100% sRGB. Заложено е на процесори до 13-о поколение Intel Core i7 и графика Intel Iris Xe, както и на Windows 11.

Aspire Vero 15 идва с 1440p QHD камера, която работи с технологиите Acer PurifiedView и PurifiedVoice с шумопотискане с изкуствен интелект за подобрени видеоконферентни разговори. Лаптопът разполага с Wi-Fi 6E и предлага голям набор от портове, включително два Thunderbolt 4/USB Type-C, два USB3.2 Gen1 Type-A порта, HDMI 2.1, DC вход и порт за аудио жак.

Той е снабден с до 16 GB LPDDR5 памет на борда и два M.2 SSD слота, които поддържат до 1 TB място за съхранение.

В сравнение с предишното поколение на екологични лаптопи, Aspire Vero 15 увеличава процента на използвана PCR пластмаса в корпуса – от 30% на 40%, като при производството му се генерират 30% по-малко CO2 емисии. Корпусът не е покрит с боя и съдържа в себе си по-малко летливи органични съединения, а клавишите и калъфът на адаптера използват 50% PCR материали. Гладкият му OceanGlass тракпад е изграден от рециклирана пластмаса, извлечена от океана.

С цел да удължи живота на устройството, при монтажа са използвани стандартни винтове, които опростяват ремонтите и рециклирането в края на живота на продукта. Лаптопът се доставя в многофункционална рециклируема опаковка, която е направена от 100% рециклирана хартия и до 90% рециклиран картон и може да се използва като ергономична поставка за лаптоп. Интегрираните инструменти за управление VeroSense позволяват на потребителите да контролират консумацията на батерията и живота й, като предлагат избор от четири режима на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *