Ревю: Technics AZ80 – отличен звук в компактен дизайн

Тази година имах възможността първи в България да тествам най-новите напълно безжични слушалки Technics от висок клас. Става дума за Technics EAH-AZ80, които бяха представени от компанията официално днес, заедно с EAH-AZ60M2.

Новият модел впечатлява със звуковите си възможности, като предлага отлични свойства. Освен това е наличен ергономичен дизайн, който пасва доста добре в ушната мида, постигайки отлично ниво на шумопотискане. Кейсът също е доста приятен, а издръжливостта на батериите е отлична. Новият модел оправдава високите ми очаквания по отношение на качеството на звука, за продукт на бранда. Сред добавките в това поколение са безжично зареждане и свързване с три устройства едновременно.

Дизайн

Слушалките наследяват нетрадиционния дизайн на предходното поколение, като има по-голяма конструкция, която попада в ушната мида. Корпусът е специално оформен за стабилност и липсва напрежението познато от други модели.

Заложено е на алуминиев завършек на външната сензорна част, която се използва и за управление чрез докосване. От компанията са добавили и различни по размер силиконови накрайници, от XXS до XL. Като цяло индивидуалните слушалки са леки и компактни. Те се предлагат в черен и сребрист цвят.

Кейсът за зареждане е в съответстващ цвят, като има светлинен индикатор и порт за зареждане, но се поддържа и безжично зареждане. Слушалките са със сертификация IPX4 за устойчивост на пръски вода.

Звук и функционалност

Слушалките се свързват лесно към устройството, с което искате да ги използвате чрез Bluetooth, като имат сертификация за безжичен Hi-Res звук и поддръжка за кодека LDAC. Новост е възможността за свързване с до три устройства едновременно, което е много полезна опция.

За да се възползвате максимално от възможностите на слушалките е добре да инсталирате приложението Audio Connect, което е налично за Android и iOS. В него можете да следите нивото на заряд на отделните слушалки и кейса. Тук е достъпно и управление на режимите на шумопотискане, еквалайзер, опция за откриване на слушалките и настройка на функционалностите при докосване.

AZ80 разчитат на 10-милиметрови говорители с алуминиева диафрагма, като се разчита и на камера за управление на акустиката. Всичко това с наличието на източник с адекватно качество, води до отлично качество на звука. Имате опция и да използвате предварително зададени еквалайзери за различните типове съдържание и също така да настройвате собствени такива.

Слушалките са с превъзходен за размера си звук и то при различни типове музика. Много добро впечатление прави пресъздаването на ниските тонове в рап парчетата. Освен това цялостно звукът е доста силен и можете да се насладите на любимата си музика от различни жанрове, филми, а и гейминг. Доста ефективно е и настройването на нивата с еквалайзера, като така персонализирате звуковите свойства. Вече няколко седмици използвам слушалките и съм с отлични впечатления за качеството на звука. Това определено са сред най-добрите TWS слушалки, които съм изпробвал досега.

Налична е още по-ефективна технология за активно шумопотискане, Dual Hybrid Noise Cancelling, с която се изолирате ефективно от външната среда. Това се подсилва и от идеалното пасване в ушния канал със силиконовите накрайници. За целта се разчита на софтуерни и аналогови решения с два микрофона. Нивото на шумопотискане може да бъде регулирано и ръчно през приложението.

Освен това ако искате да чувате какво се случва около вас то има и режим за пропускане на звука, който използва част от микрофоните, за да засили външния шум, отново с опция за ръчно регулиране. Тук има два вида настройка – Transparent и Attention, които пропускат различни типове звуци. По подразбиране основните режими се сменя със задържане с пръст върху външната страна на дясната слушалка. Наличен е и режим на изключено шумопотискане.

При провеждането на разговори в повечето случаи от отсрещната страна споделят, че качеството на гласа е добро. Всяка слушалка разполага с общо четири микрофона. В това направление се използва технологията JustMyVoice, която изолира и усилва думите, като същевременно ограничава околния шум.

Външната повърхност на основния корпус има чувствителна на допир зона. Със задържане можете да преминавате през различните режими на шумопотискането. С едно-, дву- или трикратно кратко докосване има различни функционалности, включително пускане/паузиране на музика, приемане/отхвърляне на обаждания преминаване към следваща или предишна песен, регулиране на звука и активиране на гласов асистент. Тези опции могат да се програмират през приложението. AZ80 могат да работят и поотделно, като в приложението Technics Audio Connect можете да настройвате действията за сензорно управление.

Слушалките имат сертификация IPX4 за устойчивост при изпръскване с вода, което означава, че няма да има проблеми да ги носите и в дъжда. Също така това ги прави издръжливи и на пот при по-сериозни тренировки. Има и сензор отчитащ когато свалите слушалка от ухото и паузира плейбека.

Батерия

При използване на технология за шумопотискане се постига издръжливост до 7 часа при плейбек или 7.5 часа без шумопотискане. Издръжливостта се удължава до съответно 24 и 25 часа с включената в кейса за зареждане батерия. При използване на шумопотискане и JustMyVoice, издръжливостта е 4/13.5 часа.

Освен значителната издръжливост на батериите от компанията са добавили и Qi безжично зареждане на кейса. Това позволява повече възможности за зареждане, включително и от определени смартфони.

Заключение

Това определено са едни от най-добрите TWS (напълно безжични слушалки), които съм тествал досега. Technics AZ80 впечатляват с плътния си и силен звук при различните типове съдържание. С тях можете да разчитате на отлично звуково пресъздаване на разнообразно съдържание, включително музика, сериали и филми.

Към това има и много ефективна система, която позволява да се изолирате от външния свят чрез технология за шумопотискане. Сензорното управление на функционалности също работи безпроблемно, а слушалките имат и много издръжливи батерии.

Веднага щом се появи информация за локална наличност и цена ще я добавя.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *