Мрежата на Yettel с шести пореден сертификат Best in Test

Мрежата на Yettel беше отличена за шести пореден път с Best in Test сертификат от независимата организация за сравнителен анализ umlaut, част от Accenture. Сертификатът е базиран на реалното клиентско потребление и изживяване в мрежата.

Шестият сертификат на телекома покрива всички мрежови технологии заедно с 5G. Yettel постигна резултат от 940 от 1000 възможни точки, а за сравнение миналата година те бяха 927. С този резултат мрежата на Yettel се класира най-високо в България и за втора поредна година се нарежда сред първите по качество 25% мобилни мрежи, тествани от umlaut в световен мащаб в периода 2022-2023 г.

В България umlaut e направила измерване на мрежите за период от 24 седмици от края на юни 2022 г. до април 2023 г. Данни на оператора показват, че 45% от клиентите са избрали план с неограничени данни, като тези потребители вече генерират 90% от целия трафик в мрежата. Днес 64% от всички разговори се реализират чрез VoLTE, отчитат от телекома.

80% от потреблението на компанията ще бъде осигурено от 123 MW фотоволтаична централа, която се намира във Верила планина. Компанията очаква с нея да успее да спести за година повече от 33 тона вредни емисии, което се равнява на емисиите отделени от 6450 домакинства за същия период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *