Lenovo отчита 1 млн. доставки от първото си съоръжение в Европа

Lenovo отчита ключов момент в производството си с доставката на един милион работни станции и сървъри от първият си специално изграден завод в Европа, малко повече от една година след като той отвори врати в Будапеща, Унгария.

След 10 месеца строителство, по време на пандемията, заводът отвори врати, за да обслужва клиентите в цяла Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) със сървърна инфраструктура, системи за съхранение и компютърни работни станции от висок клас. Към юни 2023 г. съоръжението е предоставило решения на повече от 1000 клиенти в 69 страни и е ускорило мащаба на операциите в рамките на година. Над 180 клиенти са посетили обекта, което дава възможност за по-задълбочено сътрудничество, прозрачност и разбиране с клиентите на Lenovo в целия регион EMEA.

От откриването си досега в обекта се наблюдава 20% увеличение на броя на служителите, като 15 различни националности са представени в общността на работната сила.

Заводът в Будапеща е построен с устойчиви практики, а от откриването му досега топлинната изолация на сградата е допълнително увеличена, завършена е инсталацията на сензорни системи за осветление и е оптимизирано използването на топлината, която се генерира от въздушния компресор. В момента се извършва инсталиране на слънчеви панели, за да се увеличи капацитетът до 4 мегавата, което произвежда еквивалентното количество мощност на приблизително 12 камиона цистерни с природен газ. През годината, топлината от производството се пренасочва, за да се запази пространството топло. През зимата студеният въздух извън съоръжението се използва за охлаждане и се планира разширяване на този процес в цялата фабрика. Повторното използване на топлина по този начин е намалило разходите за енергия с 14%.

Lenovo продължава да обслужва клиенти, хостващи някои от най-големите суперкомпютри в Европа, с увеличен капацитет благодарение на завода в Унгария. Това включва Барселонския суперкомпютърен център в Испания, Лайбниц суперкомпютърен център в Германия и SURF в Холандия, наред с много други високопроизводителни изчислителни центрове.

Заводът в Унгария е част от глобалното производство на Lenovo от 35 обекта на осем пазара, които обслужват клиенти на 180 пазара – включително Аржентина, Бразилия, Китай, Унгария, Индия, Япония, Мексико и САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *