A1 дава избор за гигабитови рутери и Mesh система

А1 обяви услугата Home Wi-Fi, която е предназначена за клиентите на домашен интернет. Тя дава възможност на потребителите да подобрят достъпа си до домашния безжичен интернет с висок клас рутер като услуга към абонамента. Телекомът предлага два гигабитови рутера за жилища с различна големина и Wi-Fi Mesh система за собствениците на големи жилища и къщи.

Услугата А1 Home Wi-Fi има за цел да подобри качеството на безжичния домашен интернет в жилищата, който не могат да бъдат покрити от базовите Wi-Fi рутери, предоставяни за срока на договора.

Първото устройство, което се предлага с услугата A1 Home Wi-Fi е гигабитовият двулентов безжичен рутер TP Link Archer A6, който е достъпен на цена от 1,50 лева на месец. Рутерът е предназначен за по-малки жилища и разполага с четири външни и една вътрешна антени. Моделът поддържа стандарта 802.11ac, позволява обща скорост на сваляне на информация от 1200 Mbps и може да се управлява посредством мобилно приложение.

Клиентите на телекома с по-големи жилища могат да наемат и Wi-Fi 6 рутера TP-Link EX220 за 1,99 лева на месец. Двулентовият рутер позволява обща скорост на сваляне до 1,8 Mbps, по-малко времезакъснение на връзката, по-добро разпръскване на сигнала и възможност за свързване на по-голям брой устройства. Моделът може да се управлява и настройва по всяко време от мобилно приложение.

Последното предложение на телекома от услугата A1 Home Wi-Fi е Mesh системата AC1200 Gigabit, която се предлага за 4,99 лева на месец. Тя е предназначена за големи жилища и къщи, и се състои от два Deco модула, които се разполагат в дома, за да премахнат зоните със слаб сигнал и да осигурят отлично покритие с високи скорости.

Двата модула работят заедно, за да изградят обща мрежа с едно име, което позволява автоматичното превключване на свързани с интернет устройства, когато се придвижвате в дома. Системата осигурява отлична Wi-Fi връзка на площ от 260 кв. м, но е изключително лесно да бъдат добавени допълнителни модули, за да се увеличи покритието. Броят на поддържаните устройства е 100.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *