Sony WF-1000XM5 са по-компактни и с по-добро шумопотискане

Sony представи най-новите си премиум напълно безжични слушалки, WF-1000XM5, които включват значителни подобрения спрямо предходното поколение. Според компанията е постигнато най-доброто шумопотискане досега, като тук подобрението е с 20% спрямо 1000XM4.

Има подобрения в целия честотен спектър, като това е възможно чрез Multi noise сензор, вече по три микрофона на слушалка, два нови процесора V2 за обработка и QN2e (HD Noise Cancelling processor) за микрофоните. За пасивното потискане се разчита на накрайници, които вече включват и размер SS.

Качеството на звука също е подобрено значително като се разчита на новия говорител Dynamic Driver X, който е с размер 8.4 мм спрямо 6 мм при предходното поколение. Постига се по-малко механичен звук и са използвани два материала. От компанията включват DAC и 24-битова звукова обработка на сигнала чрез новите процесори.

Сред останалите параметри са Hi-Res Audio Wireless сертификация и LDAC, както и DSEE Extreme за ъпскейлинг. Качество на разговори е подобрено чрез енджин за шумопотискане на база на Изкуствен интелект, разпознаващ гласа и филтрираш останалите шумове. Има и сензор за костна проводимост, който помага за отличаване на гласа. Мрежестата повърхност върху предния микрофон помага срещу звука от вятър.

По отношение на дизайна, слушалките са с 25% по-компактни и 20% по-леки спрямо предходното поколение. Кейсът също е по-компактен и е добавен бутон за сдвояване. Налична е връзка с две устройства едновременно, междуплатформено Apple/Windows/Android с LDAC и за двете връзки. Новият процесор V2 поддържа по-ефективната технология Bluetooth 5.3.

Според компанията с един заряд на батериите можете да постигнете 8 часа плейбек с включено шумопотискане и 24 с батерията в кейса. Поддържа се бързо зареждане, което за 3 минути дава заряд за 60 минути плейбек. Кейсът може да бъде зареждан и безжично чрез Qi технология.

В изработката на новия модел са използвани рециклирани материали, а опаковката е изцяло без пластмаса. Има също така сертификация IPX4, като слушалките идват в черен и сребрист цвят. WF-1000XM5 ще бъдат достъпни от август 2023 г. на цена от 629 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *