Zelda и Mario помагат за рекордните приходи на Nintendo

Nintendo отчита отлично тримесечие, благодарение на излизането на играта The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, както и на филма Super Mario Bros. Общите приходи през второто тримесечие достигат 461.3 млрд. йени (около 3.2 млрд. долара), което е увеличение от 50 процента спрямо миналата година, а оперативната печалба се повишава с 82.4% до 185.4 млрд. йени (около 1.3 млрд. долара).

Bloomberg отбелязва, че това е най-високата оперативна печалба, записана от компанията, превъзхождайки предишния й рекорд от 2020 година. Печалбите от излизането на Zelda и Mario филма сa директни косвени. Tears of the Kingdom има 18.51 млн. продадени копия през първото тримесечие и сега е деветата най-продавана игра на Nintendo за конзолата. В същото време, Марио филмът помогна да се увеличат „мобилните и свързани с интелектуална собственост приходи“ на Nintendo със 190.1 процента спрямо миналата година.

Super Mario Bros. Movie беше голям успех, като има над 1 млрд. долара приходи в световен мащаб. Той помага и за постигането на повече продажби на игри. Сега големият въпрос е кога Nintendo ще анонсира наследника на Switch. Възможно е това да стане през второто полугодие на 2024.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *