Балкам Груп внедри ERP система Microsoft Dynamics 365 Business Central

Балкам Груп, най-големият производител на кафе у нас, внедри система за управление на бизнеса от клас ERP. Проектът обхваща множество направления в дейността на компанията, включително производство, дистрибуция, вендинг и др. Внедреното решение е Microsoft Dynamics 365 Business Central, а изпълнител на проекта е българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България.

ERP (Enterprise Resource Planning) системите управляват всички аспекти от дейността на една компания. Системата обхваща всички ключови направления от дейността на една компания, включително управление на счетоводството и финансите, производствената дейност, продажбите и доставките до клиенти, покупките, управлението на веригите за доставки, управлението на склада и много други.

Новата система спомага за цялостното проследяване и отчитане на приходите и разходите, свързани с предоставянето на вендинг автомати и продажбите, реализирани чрез тях. Тя дава възможност за картотекиране и управление на условията по договори за наем на вендинг автомати, ценообразуване и ценови условия, та дори и проследяване на кой обект физически се намира всяка машина.

Всички дейности по обслужване на вендинг автоматите се отчитат чрез реализираната интеграция на системата с мобилни устройства, включително зареждане на артикули, отчитане на продажбите и инвентаризация.

Отчитат се редица значими ползи от нейното използване. Сред тях на първо място е наличието на единен източник на информация за всичко, което се случва в компанията. Това осигурява данни за нуждите на мениджмънта и улеснява вземането на оперативни и стратегически решения.

Не по-малко значимо е наличието на информация в реално време за състоянието на бизнеса и постигнатите финансови резултати, която е на разположение на мениджмънта под формата на актуален отчет на приходите и разходите по основни направления на дейността и по отделни региони в рамките на направленията. Тези детайлизирани отчети са изведени на началния екран на мениджърите, които при всяко отваряне на системата разполагат с най-актуалната информация за развитието на бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *