ASUS изглежда слага край на серията смартфони Zenfone (Обновена)

Ново: По-късно от компанията пуснаха изявление, с което опровергаха информацията, че спират разработката и производството на смартфони Zenfone.

Първоначална публикация: ASUS Zenfone 10 е най-добрия компактен флагман с Android към момента, като серията запазва някои любими функционалности и черти през поколенията. Възможно е обаче това да е и последният модел в линията, като в Тайван се появиха данни за потенциалното затваряне на подразделението Zenfone от ASUS.

Това е част от по-обширните усилия за съкращения в компанията. Служителите, работещи в тази дивизия, са били включени в ROG Phone и други подразделения. Информацията идва след интересни развития около Zenfone. По-рано през месеца, ASUS спря да позволява отключване на буутлоадъра и премахна по-стари версии на софтуера на Zenfone от своя сайт.

Засега разбира се няма официално потвърждение за закриване на подразделението, но ако това е вярно, то ще е голям удар за компактните флагмани с Android. Компанията изглежда ще продължи да се занимава със смартфони с бранда ROG.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *