Най-скъпите слушалки в света вече и в България

Най-скъпите слушалки в света Sennheiser HE1 вече са достъпни за меломаните в България. Моделът, който струва впечатляващите 140 000 лева, вече може да бъде изпробван от всеки желаещ в шоурума на V System. Слушалките ще бъдат за постоянно в България и ще преминат сред дилърите в различни градове на страната.

Sennheiser HE1 са електростатични, диапазонът на звука е между 8Hz и над 100kHz, а изкривяването е най-ниското измервано някога по време на възпроизвеждане – 0.01% @1kHz, 100dB SPL. Слушалките тежат 550 грама, а усилвателят – 21 килограма.

Самият усилвател е изработен от мрамор Carrara – един от най-ценните видове камък, който се добива край едноименния град в италианските Алпи и е известен с това, че с него са правили скулпторите си Микеланджело Буонароти и редица други ренесансови художници. Всъщност скулптурата „Давид“ на Микеланджело е правена с точно такъв мрамор. Контролните циферблати и тръбите на усилвателя също са старателно изработени до най-високо качество. С едно единствено докосване се отварят капакът на слушалките и всички елементи на усилвателя, бутоните излизат автоматично напред, а тръбите се издигат от корпуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *