Lenovo Legion Go – портативен гейминг с Windows

Lenovo Legion Go вече официално е факт и се изправя срещу Asus ROG Ally, Steam Deck, а и други по-малко известни конкуренти. Новата портативна гейиминг конзола на Lenovo разполага с 8.8-инчов QHD+ (2,560 x 1,600) IPS LCD панел с честота на опресняване от 144 Hz. Панелът има пикова яркост от 500 нита и покрива 97% от цветовата гама DCI-P3.

Lenovo Legion Go е по-дебела и по-тежка от повечето ръчни съвременни конзоли, но това се дължи на доста ефективното охлаждане, както и фактът, че моделът работи с пълната версия на Windows 11. Устройството тежи 854 грама с контролерите, което го прави по-малко подходящо за продължителни сесии, ако го държите в ръце.

Все пак можете да отстраните контролерите и да ги използвате отделно, а конзолата има стойка за удобно поставяне. Те включват стандартните бутони, D-пад, тъчпад и най-важното от всичко, сензори Hall, които са устойчиви на дрейф. Lenovo също така добавят някои допълнителни бутони на гърба и отстрани, скрол колело, два бутона на мишката и бутон “FPS”.

Всеки контролер разполага с капацитет на батерията от 900 mAh, докато конзолата има батерия с капацитет от 49.2 WH. Можете да зареждате последната с 65 вата с приложения USB-C кабел. Наличен е процесор до Ryzen Z1 Extreme, като в ROG Ally. Можете да го съчетаете с 16 GB LPDDR5x RAM и до 1 TB PCIe Gen4 NVMe 2242 SSD, има опция и за добавяне на micro SD карта.

Други характеристики на Lenovo Legion Go включват Wi-Fi 6E, шестосов жироскоп, два говорителя с мощност 2 вата и Bluetooth 5.2. Конзолата се предлага с три месечен абонамент за Xbox Game Pass Ultimate. Можете да я закупите през октомври, като цените започват от 799 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *