BMW има нов електрически MINI Cooper

BMW представи петото поколение на MINI Cooper, електромобил с нов и същевременно познат дизайн. Новият MINI Cooper е проектиран с фокус върху градско возене и представя изключителното наследство на марката MINI за период от повече от 60 години. Той съчетава традиционното MINI излъчване с иновативна електрическа технология за беземисионно движение. Дизайнът, наречен “Харизматична простота“, съчетава модерни цифрови елементи с класически дизайн.

Екстериорът на MINI Cooper подчертава неговата компактност и подвижност с кратки превеси, големи колела и чисти линии. Той предлага иконични кръгли фарове, осемъгълен преден решетъчен грил с интересни акценти и LED светлини с уникални сигнатури. Използването на хромирани елементи е оставено на страна в полза на чистия и фокусиран дизайн. Отзад визията е модерна и съчетава семпли вертикални светлинни групи.

Интериорът запазва минималистичния и дигитален подход, като напомня за кръглия инструментален клъстер и тогъл бар на класическия Mini. Таблото предлага текстилни повърхности за топла и уютна атмосфера, с централен OLED дисплей, управляван от MINI Operating System 9. Дигиталният MINI Intelligent Personal Assistant позволява гласово управление и взаимодействие с автомобила.

Новият MINI Cooper предлага четири различни версии: Essential, Classic, Favoured и JCW, всеки с уникални характеристики и възможности за персонализация.

Под капака, MINI Cooper предлага две варианта: Cooper E с електрически мотор от 135 kW/184 к.с. и обхват до 305 километра, и Cooper SE с 160 kW/218 к.с. и обхват до 402 километра. И двете версии предоставят отлична динамика на движението с акцент върху спортния и комфортен стил на управление.

MINI Experience Modes предлагат персонализирани изживявания при шофиране, с опции като Go-Kart Mode за динамично шофиране и Green Mode за ефективност. Зареждането на батерията е ефективно, със способности за бързо зареждане, които могат да изпълнят батерията от 10% до 80% за по-малко от 30 минути.

Общо взето, новият MINI Cooper съчетава иконичния характер на MINI с модерната електрическа технология, предоставяйки вълнуващо и устойчиво градско шофиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *