Technics представя следващото поколение грамофони с директно задвижване

Technics пусна своя легендарен и широко признат грамофон SL-1200/1210GR в нова версия „GR2“. Сигналът за управление на двигателя за новия модел представлява скок в производителността в сравнение с предишните версии, споделят от компанията.

В новия GR2 сигналът за управление на двигателя се генерира с помощта на PWM сигнал, генериран чрез ΔΣ (Delta Sigma) модулация – метод за високопрецизно 1-битово D/A преобразуване, който е част от процеса на обработка на сигнала в напълно цифровите усилватели на Technics с технология JENO Engine.

В комбинация със системата за обратна връзка, базирана на определяне на скоростта на въртене чрез използване на честотен генератор (FG), който работи с магнитна сила, прецизността на скоростта на въртене на новия тип GR2 е изключителна.

Новото многостепенно безшумно захранване на SL-1200GR2/SL-1210GR2 е комбинация от високоскоростно захранване с нисък шум, работещо на над 100kHz, и схема за премахване на шума, наследена от нашия грамофон от референтен клас SL-1000R, която премахва останалия шум чрез подаване на ток с обратна фаза на действителния шум. Чрез този метод се постига много ниско ниво на шума.

По-голямата част от механичната конструкция на новия тип GR2 е запазена от предшественика му: запазено е солидното двуслойно шаси, изработено от алуминий и BMC (Bulk Moulding Compound), чиято комбинация позволява висока устойчивост на вибрации, двуслойната плоча, изработена от алуминий и омекотена от тежка гума, високочувствителното S-образно алуминиево рамо и ефективните изолиращи крачета.

Цялостният дизайн е леко усъвършенстван: новото цветово съчетание на всички части и елементи, както и новото качество на допир на повърхността на корпуса придават още по-голяма привлекателност на новото поколение GR2 на SL-1200/1210.

Новите SL-1200GR2/SL-1210GR2 ще бъдат налични от октомври 2023 г. в оторизираните магазини на Technics. По традиция на Technics сребърната версия ще се нарича SL-1200GR2, а черната – SL-1210GR2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *