Ето какво предлага новият сгъваем Huawei Mate X5

Huawei бележи повече от успешно развитие на фона на ограниченията, които са наложени на компанията. Това личи най-добре с новото ѝ поколение продукти, които се появиха без отделен анонс, а просто бяха качени на сайта на компанията. Става дума за серията Mate 60, а сега и за сгъваемия Mate X5, който наследява Mate X3 е е с почти идентичен дизайн.

Mate X5 отново използва 7.85-инчов LTPO OLED главен дисплей (2 224 x 2 496 пиксела) и 6.4-инчов LTPO OLED външен екран (1 080 x 2 504 пиксела) със защита от Kunlun Glass 2. Устройството ще се предлага в нов цвят Phantom Purple, който допълва Feather White, Feather Black, Feather Gold и Green Mountain, налични за Mate X3.

Основната камера също е позната, 50MP главен сензор с f/1.8 апертура, придружен от 13MP f/2.2 с ултраширок обектив и 12MP f/3.4 с перископ модул за 5x оптично увеличение. Моделът идва с до 16GB RAM и 1TB съхранение, която може да се разшири чрез NM карта. Няма официална информация за използвания чипсет, но има индикации, че отново е заложено на Kirin 9000s, който дебютира в Mate 60.

Интерес представлява новият дизайн на антените, който предлага подобрено приемане на сигнала. Mate X5 включва батерия с капацитет от 5060 mAh, поддръжка за жично зареждане с мощност от 66W, безжично зареждане с мощност от 50W и обратно безжично зареждане с мощност от 7,5W. Телефонът работи под HarmonyOS 4 и предлага нови жестови контроли. Mate X5 също е водоустойчив с IPX8 и поддържа двупосочен сателитен чат.

Телефонът дебютира в Китай и няма яснота дали ще се появи официално извън страната.

One thought on “Ето какво предлага новият сгъваем Huawei Mate X5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *