Ето какво предлага новият сгъваем Huawei Mate X5

Huawei бележи повече от успешно развитие на фона на ограниченията, които са наложени на компанията. Това личи най-добре с новото ѝ поколение продукти, които се появиха без отделен анонс, а просто бяха качени на сайта на компанията. Става дума за серията Mate 60, а сега и за сгъваемия Mate X5, който наследява Mate X3 е е с почти идентичен дизайн.

Mate X5 отново използва 7.85-инчов LTPO OLED главен дисплей (2 224 x 2 496 пиксела) и 6.4-инчов LTPO OLED външен екран (1 080 x 2 504 пиксела) със защита от Kunlun Glass 2. Устройството ще се предлага в нов цвят Phantom Purple, който допълва Feather White, Feather Black, Feather Gold и Green Mountain, налични за Mate X3.

Основната камера също е позната, 50MP главен сензор с f/1.8 апертура, придружен от 13MP f/2.2 с ултраширок обектив и 12MP f/3.4 с перископ модул за 5x оптично увеличение. Моделът идва с до 16GB RAM и 1TB съхранение, която може да се разшири чрез NM карта. Няма официална информация за използвания чипсет, но има индикации, че отново е заложено на Kirin 9000s, който дебютира в Mate 60.

Интерес представлява новият дизайн на антените, който предлага подобрено приемане на сигнала. Mate X5 включва батерия с капацитет от 5060 mAh, поддръжка за жично зареждане с мощност от 66W, безжично зареждане с мощност от 50W и обратно безжично зареждане с мощност от 7,5W. Телефонът работи под HarmonyOS 4 и предлага нови жестови контроли. Mate X5 също е водоустойчив с IPX8 и поддържа двупосочен сателитен чат.

Телефонът дебютира в Китай и няма яснота дали ще се появи официално извън страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *