15 години Chrome! Ето какво ново в настолната версия.

Chrome навършва 15 години този месец и от Google добавят някои новости към настолната му версия. На първо място, през идните седмици той ще се сдобие с нов дизайн на базата на Material You. Освежени са иконите с фокус върху четливостта и има нови цветови палитри.

Ще забележите и други подобрения, които правят използването на Chrome по-лесно – като по-обширно меню за по-бърз достъп до разширенията на Chrome, Google Translate, Google Password Manager и други.

Chrome Web Store също е с нов дизайн и по-лесен за откриване на разширения. Магазинът ще включва нови категории на разширения – като разширения с изкуствен интелект и редакторски акценти.

По отношение на сигурността Safety Check вече обхваща разширенията. Наскоро бяха въведени нови възможности при търсене, които предоставят по-бърз достъп до информация и инструменти при сърфирате. Когато сте на уеб страница, изберете опцията “Търсене на тази страница с Google” от менюто с трите точки. Това ще отвори страничния панел за Google Search, където можете да намерите свързани търсения, да научите повече за източника на страницата или да започнете ново търсене. Можете дори да закрепите страничния панел за Google Search към лентата с инструменти.

Миналия месец също бяха разширени възможностите на генеративния изкуствен интелект в Search при браузинг. Google Safe Browsing в Chrome автоматично защитава, като предупреждава за опасни сайтове и файлове. Преди това той работеше, като проверяваше всяки посещение на уебсайт в локално съхраняван списък с известни злонамерени сайтове, който се актуализира на всеки 30 до 60 минути. Но домейните за фишинг станаха по-изискани, като 60% от тях съществуват за по-малко от 10 минути, което ги прави трудни за блокиране. Така Safe Browsing вече ще проверява сайтовете в реално време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *