А1 България е най-големият системен интегратор в страната

А1 стана най-големият системен интегратор в страната с приходи от 194,2 млн. лева според годишната класация Digitalk 101, която следи развитието на технологичния сектор и представя 100-те най-големи компании в страната от 1999 г. Резултатите от 2022 г. нареждат А1 като най-голямата ICT компанията в страната и като лидер на пазара на телекомуникационни услуги с оборот от над 1,25 млрд. лева за втора поредна година.

А1 развива дигитални бизнес услуги през последните четири години и постепенно започна да доставя все по-сложни решения, свързани със системна интеграция, Software as a Service, Infrastructure as a Service, киберсигурност. Компанията има партньорства с някои от най-големите технологични фирми като Cisco, Dell, SAP, Acronis, IBM и др.

През първата половина на 2022 г. А1 официално придоби IT компанията СТЕМО. Само през последната година А1 е реализирала над 1000 ICT проекта както в малки, средни и големи компании, така и в организации от публичния сектор. А1 има и собствен SAP компетентен център, в който работят над 70 специалиста и центрове за данни в няколко града в страната. А1 разполага с над 400 сертифицирани експерти с опит в предоставянето на IT услуги и непрекъснато разширява и надгражда екипа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *