Apple добавя ключови подобрения в iPhone 15 и 15 Plus

На днешното си събитие Apple представи и двата основния модела в новата си линия смартфони, iPhone 15 и 15 Plus. Най-голямата промяна, която без съмнение ще засегне много потенциални купувачи, е, че Apple се сбогува с Lightning порта, който представи през 2012 г. с iPhone 5. На негово място, както се очакваше, идва USB-C.

Както и миналата година, iPhone 15 и 15 Plus разполагат с дисплеи с размери от 6,1 и 6,7 инча. Голямата промяна тази година е, че прорезът е изчезнал и е заменен от така наречения Dynamic Island, който Apple представи първоначално в серията iPhone 14 Pro миналата година.

Друга голяма промяна в дисплея тази година е, че той е по-ярък от всякога – максималната яркост при слънчева светлина достига до 2 000 нита, докато възпроизвеждането на HDR видео стига до 1 600 нита.

Също така камерата получава някои забележителни ъпгрейди. Въпреки че все още има само две различни обектива, телефонът вече разполага със същия 48-мегапикселов сензор, който Apple представи първоначално в iPhone 14 Pro миналата година. Той групира пикселите и прави изход с 24 мегапиксела, но също така можете да обрежете по-близо и да използвате средните 12 мегапиксела за опция 2x телефото. Разбира се, все още има и широкоъгълен обектив. Има и нов режим на портрет, който се активира автоматично, когато забележи фокусиране върху лице или домашен любимец.

iPhone 15 използва A16 Bionic чипа, който Apple включи в iPhone 14 Pro миналата година. Това не е голяма изненада, като се има предвид, че чипът A15 вече е на две години. В iPhone 15 има нов чип за ултрашироколентова връзка, същият като този, намерен в Apple Watch Series 9 и Ultra 2. Това улеснява намирането на приятели или устройства, когато сте близо до тях. Ще получите индикатор, който ви показва в коя посока трябва да се насочите и колко далеч сте.

Както обикновено, iPhone 15 идва в пет цвята: черен, син, зелен, жълт и розов.Цените остават непроменени спрямо миналата година: iPhone 15 ще струва 949 евро, а 15 Plus ще струва 1099 евро, като и двете ще предлагат 128GB базова памет. Предварителните поръчки започват в петък, 15 септември, а официалните продажби на 22 септември.

2 thoughts on “Apple добавя ключови подобрения в iPhone 15 и 15 Plus

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *