Дебют на Huawei Watch GT 4 – умен часовник смесващ мода и иновации

Huawei представи новата си серия смарт часовници Watch GT 4, която съчетава усъвършенстван дизайн със подобрени здравни и фитнес функции. Часовникът е част от новата стратегия Fashion Forward за носими устройства на компанията, която е с акцент към интеграцията на технологиите и модата.

Новият модел следва класическите дизайни на сериите GT, марката въвежда нови дизайнерски елементи, като същевременно запазва модерната геометрична естетика на своите предшественици. Часовникът се предлага в два варианта – Watch GT 4 46 мм с осмоъгълен дизайн и Watch GT 4 41 мм с елегантен и изчистен дизайн, рефериращ към изтънчените бижута.

Серията предлага общо 8 различни цвята в света (6 от които ще бъдат достъпни в България). От 46-милиметровата класическа интегрирана стоманена гривна, кафявата кожена каишка и динамичните модели Rainforest Green GMT и варианта с черна гумена каишка, до изтънчената 41-милиметрова двуцветна Piano Key гривна и вдъхновените от бижута варианти с гривна Миланезе и бяла кожена каишка. Има и избор измежду 25 000+ циферблата, налични в галерията.

Watch GT 4 добавя нови и усъвършенствани функции за проследяване на менструалния цикъл (Menstrual Cycle Management 3.0) и  дишането по време на сън (Sleep Breathing Awareness). Технология за мониторинг на здравето TruSeen 5.5+ включва многоканален алгоритъм за подобряване на сигнала, част от ексклузивния за Huawei метод за дълбоко обучение. В резултат на това потребителите получават 30% по-точно отчитане на здравните показатели на сърцето, дори докато извършват динамични дейности (например бягане, скачане на въже) или се намират в среда с ниски температури.

Въвежда се още модернизиран TruSleep 3.0, който дава по-добра осведоменост за циклите на съня. В представената версия 3.0, мониторингът на съня постига цялостен анализ на съня и помага за коригиране н анавиците. Това включва функция за следене на дишането по време на сън, която съблюдава за нередности и дава на потребителя допълнителна представа за респираторното му здраве. Watch GT 4 въвежда подобрени Activity Rings, изцяло новото приложение Stay Fit и усъвършенстваното GNSS проследяване – които са подобрени с новата технология TruSeen 5.5+.

Activity Rings показва ежедневни фитнес статистики (изгорени калории, продължителност на упражненията и активност). За да стимулира потребителите да завършат и трите пръстена за един ден, функцията идва със система за медали, която награждава нови фитнес постижения и поставени рекорди. Освен това, има достъп до над 100 спортни режима.

Watch GT 4 е първият смарт часовник на Huawei, който представя Stay Fit, приложение за управление на калории. Stay Fit използва здравни данни в реално време, за да помогне на потребителите да контролират приема на калории, като дава цялостни препоръки, съобразени с нуждите на тялото за по-добро управление на теглото.

Също така можете да изведете предизвикателствата от разходките и бягането на следващо ниво с модернизиран двулентов петсистемен високопрецизен GNSS, който подобрява точността на позициониране с 30% в сравнение с предишните версии, дори когато работите в гъстонаселени градове, които потенциално биха могли да възпрепятстват приемането на сигнала.

Добавени са функции като чисто нов лаунчер, бързи съобщения и отговори, както и активиране на приложения на трети страни за достъп до музика, навигация и др. По-важното е, че смарт часовникът предоставя на потребителите до 2 седмици живот на батерията (за 46 мм моделите), надминавайки мощността на батерията на много от досегашните модели часовници.

Watch GT 4 може да бъде конфигуриран с устройства с iOS и Android.

Watch GT 4 46 мм в класическо черно, с черна каишка от ергономичен флуороеластомер идва на препоръчителна цена 499 лева. Rainforest Green GMT, чиято текстилно-силиконова каишка е изработена от рециклирани материали, а корпусът е с двуцветен пръстен, специално разработен за активно следящите времето в две часови зони е с препоръчителна цена е 539 лева. Разглежданият в ревюто Grey Edition е на цена 699 лева. Всички цитирани цени са в комплект с Huawei FreeBuds SE 2.

Дамските варианти са подчертано олекотени и елегантни и също идват у нас в комплект с FreeBuds SE 2. Този с класическа каишка от бяла кожа е на цена 499 лева, версията с миланезе верижката в цвят Light Gold е на цена 599 лева и двуцветната Piano Key гривна, в дизайн, вдъхновен от класическите бижута, на база на стомана и фини златисти елементи е с препоръчителна цена 799 лева в комплекта с FreeBuds SE 2.

От 14 септември до 1 октомври 2023 г. включително, можете да поръчате черния и зеления HUAWEI Watch GT 4 46 мм, както Watch GT 4 41мм с бяла кожена каишка и миланезе версията в Light Gold. От 14 септември до 15 октомври 2023г. включително може да поръчате HUAWEI Watch GT 4 46 мм с класическа интегрирана стоманена гривна, както и HUAWEI Watch GT 4 41 мм със стоманена верижка със златисти елементи (Piano Key гривна).

Офертите са налични за партньорската мрежа на Huawei България, която включва – А1, Виваком, Yettel, Технополис, Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp. Цветът на слушалките в комплекта е бял.

One thought on “Дебют на Huawei Watch GT 4 – умен часовник смесващ мода и иновации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *