Meta има нови умни очила Ray-Ban

Meta има нов модел смарт очила – Ray-Ban Meta Smart Glasses, който беше анонсиран по време на събитието Connect. Те влизат в продажба на 17 октомври с цена от 299 долара.

Умните очила разполагат с персонална система за озвучаване, като звукът се чува само от потребителя. Добавени са и 5 микрофона, което би трябвало да направи разпознаването на гласа по-оптимално.

Другата роля на очилата е като камера. Те разполагат с два сензора, единият с ултраширокоъгълен обектив. Възможно е заснемането на изображения с резолюция 12MP и видео във Full HD. Можете да съхранявате приблизително 500 снимки и 100 видеоклипа с продължителност до 30 секунди на 32GB памет, а синхронизацията е през Meta View. Приложението също позволява споделянето на съдържание.

Освен да правите снимки и видеоклипове с камерата, сега можете и да стартирате живо предаване във Facebook или Instagram. Когато записвате, бялата светлина около обектива свети, за да покаже това. Разбира се има опасения за защитата на личните данни на околните.

Очилата използват чипсет Snapdragon AR1 Gen 1, а батерията издържа до шест часа с един заряд. Включения в комплекта калъф може да ги зареди осем пъти благодарение на батерията в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *