А1 с новото издание на образователната си кампания за детската безопасност в интернет

А1 започва ново издание на дългогодишната си програма за дигитална грамотност – „Интернет за всички“. Тази година кампанията е насочена към децата на възраст между 7 и 15 години и ги запознава с основните опасности, които могат да срещнат в интернет, посредством седем интерактивни видеоклипа. Видеоуроците са безплатни и могат да бъдат намерени на https://internetforall.bg, а кампанията ще продължи до 31 декември 2023 година.

Интерактивните видеа от „Интернет за всички“ 2023 поставят на преден план най-често срещаните заплахи в мрежата и разказват от какво и как да се пазим. Темите са свързани с кибер хулиганството, поведението в социалните мрежи, фалшивите новини, онлайн измамите, изкуствения интелект и други.

Докато гледат видеата, децата ще имат възможност да управляват героя в различните сценарии, както и да следят своя прогрес при всеки направен избор. След успешното преминаване през всички епизоди, те ще участват в томбола за награди от А1. Голямата награда е iPhone 14, а останалите са 6 броя слушалки Redragon T-Dagger Ural, 6 микрофона Genesis Radium 200 и 3 гейминг пада Redragon Pluto. Освен това всички участници, които преминат през „Интернет за всички“ 2023, ще получат и сертификат за успешно преминато обучение по интернет безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *