Viber с нови решения за бизнеса – първо с безплатен профил за малките търговци

Rakuten Viber анонсира стратегия с решения за бизнеса, от корпорации до малки и микро предприемачи. Целта е подпомагане на търговците да достигнат до повече клиенти, а на потребителите да откриват локални услуги по-лесно.

Решението, което компанията представя днес, е насочено изцяло към малки бизнеси и представлява безплатен профил, който се създава и поддържа директно от потребителите на Viber. Собствениците на бизнес акаунт ще могат да получават запитвания в отделна папка за съобщения, запазвайки личната комуникация отделно от професионалната. В търсачката всеки ще може да намери името на услугата, от която се нуждае. Разговорите с търговци и доставчици са отделени от персоналните, за да запазят личното пространството на потребителя.

Новите бизнес акаунти във Viber са вече факт в Гърция и Филипините, а скоро ще стартират и в други страни. В България се очакват през 2024 година. Като следваща стъпка, за всеки пазар ще се формират планове с набор от инструменти с добавена стойност, подходящи за растящи и средни бизнеси. Тези планове ще надградят вече съществуващите безплатни бизнес решения на платформата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *