ОББ обновява мобилното си приложение – ОББ Мобайл

Тази седмица ОББ проведе събитие, на което от компанията представиха постиженията и еволюцията на приложението си ОББ Мобайл. Обединена българска банка (ОББ) е част от белгийската финансова група KBC.

„След приключване на процеса по интеграция на ОББ и доскорошната KBC Банк България, над 900 000 уникални потребители или 20% от населението на България в активна възраст ще бъдат клиентите на ОББ Мобайл.“, коментира Татяна Иванова, изпълнителен директор “Дигитализация, данни и операции” на ОББ и иновационен лидер на KBC Груп в България.

Дизайнът е заимстван от белгийското приложение KBC Mobile, което през 2023 г. беше обявено за най-доброто приложение за мобилно банкиране в Белгия и едно от трите най-добри в света от независимата международна изследователска агенция Sia Partners.

50% от новите клиенти използват възможността да си открият сметка без да се нуждаят от физически посещения в клон на банката или подписване на хартиени документи. Времето, необходимо за проверка на самоличността на клиентите, е драстично намалено до по-малко от 11 минути.

95% от клиентските интеракции с банката са дигитални, а 96% от плащанията се извършват чрез дигитален канал. 71% от потребителите на ОББ Мобайл взаимодействат с дигиталния асистент Кейт като всяко 5-то проактивно съобщение от нея води до заявяване на продукт или услуга. Кейт може да се похвали с 57% автономност – клиентски запитвания, които Кейт разбира, и на които може да отговори самостоятелно. Дигиталният асистент е освободил 46 400 работни часа на служителите в офисите от рутинни въпроси и операции.

Към момента потребителите на ОББ Мобайл са 87% от общо активните физически лица, клиенти на ОББ. Приложението предлага интегрирана гама от банкови, застрахователни и инвестиционни продукти и 150 функционалности. То е единственото банково приложение в страната, чрез което потребителите имат достъп до пенсионните си партиди. Друга функционалност е заявяването на застраховка „Живот“ към потребителски кредит.

Новата визия включва обновен дашборд, който съдържа най-често търсената от клиентите информация, давайки бърза справка по сметки и карти, показвайки последни трансакции. Обновени са и продуктовите менюта, разделени по категории, чрез които клиентите лесно могат да завяват изцяло дигитално продуктите и услугите, от които се нуждаят.

„Новина буквално от последните часове е, че успяхме да съкратим времето за вход в ОББ Мобайл с 3 секунди. Екипът на банката вече работи и по нови функционалности, сред които P2P плащания по телефонен, депозити за големи суми, завеждане на щети по застраховки към ДЗИ, електронна декларация за банкова сметка.“, сподели Мирослав Ризенов, директор „Дигитални канали“ на ОББ.

ОББ Мобайл е в Google Play, Apple Store и Huawei AppGallery.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *