Netflix изглежда подготвя повишаване на цените

Netflix наложи строга политика по отношение на споделянето на пароли, а това помогна на платформата да увеличи броя на абонатите с около 6 млн. през третото тримесечие. За съжаление на потребителите по този начин компанията изглежда подготвя почвата за увеличение на цените.

Като единствената печеливша стриймингова компания, Netflix досега не приложи повишения на цените за абонаментния си план без реклами. Очакванията са, че цените могат да бъдат повишени след приключването на стачката на холивудските актьори през октомври.

След относително слабия старт на плана с реклами, анализаторите предвиждат, че Netflix ще увеличи цените на своите опции без реклами в следващите месеци. “С тези тактики Netflix вероятно ще удвои броя на своите зрители на планове с реклами през следващата година”, заяви анализаторът от Insider Intelligence Рос Бенес.

Той очаква, че Netflix ще показва повече реклами на потребителите с времето и ще надмине конкурентите си. Очаква се планът с реклами да донесе около 188.1 млн. долара в приходи през третото тримесечие.

Приходите през третото тримесечие вероятно са се увеличили със 7.7% до 8.54 млрд, най-големият растеж за последните пет тримесечия, благодарение на силното съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *