Ревю: Lenovo Legion Slim 7i Gen 8 (16″ Intel)

През изминалите седмици и месеци имам възможност да изпробвам редица от най-новите модели на Lenovo, включително и в гейминг сегмента. Сега при мен достигна и едно доста интересно попълнение, което определено ми допадна доста. Става дума за Lenovo Legion Slim 7i Gen 8 (16″ Intel), който както подсказва и името му, се отличава с тънък профил.

Това обаче не го прави по-малко способен, а напротив. Заложено е на много ефективна охладителна система и процесор до 13-то поколение Intel® Core™ i9-13900H в комбинация с видеокарта NVIDIA GeForce 40 Series и много системна и сторидж памет. Така получавате лаптоп с много приятен дизайн и отлична производителност, подходяща за гейминг от високо ниво.

И като стана дума за дизайна, Lenovo Legion Slim 7i е с конструкция от алуминий и магнезий, което му придава стабилна изработка и премиум усещане. На фона на това дебелината на корпуса е 19 мм, а теглото му е 2 кг. Силно впечатление правят няколко дизайнерски решение. На първо място това са множеството отвори за охладителната система. В това число има голяма зона отдолу на корпуса и отвори от двете страни и отзад.

Освен това повечето портове са в задната и издължена част на конструкцията, като дори има LED светлинни индикатори за всеки от тях, което е много интересно решение. Над клавиатурата има и зона с решетъчно покритие за звуковата система и бутон за включване, отново с LED светлинен елемент. Цялостното изживяване е завършено с RGB подсветката за всички клавиши.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 16″ WQXGA/3.2K IPS, 500/430 нита, 100% sRGB/DCI-P3, NVIDIA G-SYNC
  • Процесор: До 13-то поколение Intel® Core™ i9-13900H
  • Памет: до 32GB 5200MHz DDR5, до 1TB PCIe SSD 4-то поколение
  • Видеокарта: До NVIDIA RTX 4070
  • Свързаност: WiFi 7/6Е, Bluetooth 5.1, 2 х USB-C, 3 x USB-А 3.2, HDMI 2.1, комбо жак за слушалки/микрофон
  • Мултимедия: 2 x 2W високоговорители Harman с Nahimic Audio, Вградена FHD уеб камера с E-Shutter и Tobii Horizon
  • Батерия: До 99.99Whr, Super Rapid Charge
  • Софтуер: До Windows 11 Pro
  • Размери: 17,6-19,9 x 357,7 x 259,3 мм, 2 кг

Безкомпромисна картина

Lenovo Legion Slim 7i Gen 8 включва 16-инчов екран, който предлага обширна площ и висока резолюция до 3.2К. Заложено е на качествен IPS панел с яркост до 500 нита, съотношение на страните 16:10 и тесни рамки отляво и отдясно. Към това добавяме 100% покритие на цветовата гама sRGB/DCI-P3 и технологии за ниски нива на синята светлина и Dolby Vision. Най-впечатляващото обаче е променливата честота на опресняване до 240 Hz (в зависимост от модела).

Очаквано картината е на висота, а чрез мощния хардуер, е и изключително плавна и при високи кадри. Отличаваме наличието на X-Rite Pantone сертификация с избор за цветови профили. Така и пресъздаването на цветовете е на високо ниво, а яркостта е повече от адекватна във всички ситуации. Има и бърза реакция до 5мс/3мс, както и поддръжка за NVIDIA G-Sync за синхронизация с видеоакртата. Високите свойства на екрана са подходящи както за гейминг, така и за фото и видео обработка.

Мощен хардуер

Lenovo Legion Slim 7i Gen 8 залага на процесор до 13-то поколение Intel® Core™ i9-13900H с 24 MB Intel® Smart Cache, 14 ядра и тактова честота до 5.40 GHz. Този чип предлага топ производителнос за гейминг, а така няма да се притесняват за почти нищо, тъй като е с висока производителност и поддръжка за най-съвременните технологии. В графично отношение откриваме видеокарта NVIDIA GeForce RTX 40 Series (в случая 4090) с архитектура NVIDIA Ada Lovelace, DLSS 3 и NVIDIA Max-Q технологии.

Добавени са още до 32GB бърза двуканална 5200Mhz DDR5 памет и до 1TB PCle 4-то поколение SSD сторидж. И тук откриваме AI Engine+ базиран на чиповете Lenovo LA2-Q и LA1 AI, позволяващи оптимално регулиране на параметрите. има и технология Smart Engine, която работи чрез системни сензори в ключови компоненти, за да оптимизира геймплея за максимален FPS и дори става по-умна с течение на времето с помощта на данни и показатели.

Всичко това означава гейминг от най-висок клас без засичане, а традиционно заложихме на няколко по-дълги сесии на Diablo IV в най-високи настройки за всички параметри и с активиран DLSS. Разбира се системата загрява осезаемо, но това не пречи на работата. Подложихме системата и на стрес тест, като очаквано тя се справи без затруднения.

Охладителната система е Legion ColdFront 5.0 и включва множество отвори за всмукване и отвеждане на топлината. Заложено е на масивни хибридни медни топлинни тръби и ребра, подобрен въздушен поток и система от два вентилатора с полимер от течни кристали. Постига се охладителна мощност до 140W TDP. Има и три нива на настройка на мощност, които се прехвърлят с комбинацията Fn + Q. Очаквано в най-високата и ефективна степен шумът е доста силен.

Останалото

Тук започваме с мултимедийната система, като има два високоговорителя Harman с мощност по 2 вата с Nahimic Audio. Има също така решение Nahimic от SteelSeries за 3D звук и отлична комуникация със съотборниците. Звукът е силен и плътен, допълвайки гейминг изживяването. Налична е и FHD уеб камера с електронен затвор, както и Tobii Horizon, съвременен софтуер за проследяване на главата без допълнително оборудване.

Клавиатурата е TrueStrike и с цифров блок, а ходът на клавишите е оптимален при 1.5 мм. Има също така RGB подсветка, с възможност за персонализиране Legion Spectrum, която е доста ефектна, особено на тъмно. Тъчпадът е с обширна площ и полезен в случаите, в които се налага да го използвате.

Портовете са както следва: отляво, 2 х USB-C 3.2 2-ро поколение (DisplayPort 1.4, Power Delivery) и комбиниран жак за слушалки/микрофон, отдясно, електронен затвор на уеб камерата и четец на SD карти, и отзад, за захранване, 3 x USB-A 3.2 2-ро поколение и HDMI 2.1. Безжичната връзка е обезпечена от WiFi 7 и Bluetooth.

Lenovo Legion Slim 7i има батерия с капацитет до 99.99Whr, която дава прилично време на автономност с един заряд, но това много зависи от работата/гейминга и не разчитайте на особено продължителни сесии. Поддържа се бързо зареждане Super Rapid Charge Pro, като 10-минутно зареждане дава 30% капацитет, а 30-минутно зареждане дава 70% капацитет.

В софтуерно отношение има до Windows 11 Pro и софтуерът Lenovo Vantage, в който има много системни настройки и предлага софтуерни актуализации. Можете също така да следите натоварването в реално време, което е полезно в някои ситуации. Освен това има опция за овърклок на графичния процесор с един клик, активирате адаптивната честота на опресняване, както и подсилване на мрежата.

Оттук можете да получите и достъп до Legion Arena by Lenovo, в която можете да свържете акаунтите си от различни гейминг платформи. Lenovo Vantage също така дава възможност да включите опцията за бързо зареждане и да регулирате Spectrum светлинната система на клавиатурата.

Заключение

Lenovo Legion Slim 7i Ген 8 (16“, Intel) е невероятна мобилна геймърска машина, която ще ви позволи да играете любимите си игри в максимални или близки до максималните настройки. Системата предлага отлична комбинация от бърз екран, мощен процесор (Intel® Core™ i9 13-то поколение) и видеокарта, както и много системна памет и пространство за съхранение.

Отличният пакет се допълва от адекватно охлаждане, добра мултимедийна система, RGB светлинни ефекти в клавиатурата, отлична софтуерна поддръжка и други функционалности. Към това има приятен тънък дизайн със съвременна визия, метална конструкция и основни портове в задната част.

Pavlin Lukanov [todayetch.eu]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *