Премиера в България на слушалките Huawei FreeBuds Pro 3

От днес на българския пазар са налични най-новите напълно безжични слушалки на Huawei FreeBuds Pro 3. Моделът е с цена в свободна продажба от 400 лв. в трите цвята, зелен, бял и сребрист.

FreeBuds Pro 3 до голяма степен запазват дизайна от предходното поколение, но вътрешно са реализирани множество промени. Отвън секцията с логото на кейса е унифицирана, като са използвани нано процес и стъклен материал за по-ниско ниво на триене. Кутийката се отваря по по-различен начин за по-лесното изваждане на слушалките и предлага издръжливост за 100 000 отваряния и затваряния.

Обемът е намален с 4.5%, а слушалките са по-леки с 5%, заради използваните по-съвременни компонентите. Има и промяна в стеблото с нова зона за управление чрез жестове – плъзгане и стискане. Добавени са и повече накрайници, вече с Xs размер, като те са от нов силиконов материал, който не дразни кожата. Слушалките имат рейтинг IP54 за устойчивост на прах и изпръскване с вода.

В основата на слушалките са 11-милиметрови четворно магнитни говорители с UHF планарна диафрагма за честотен диапзаон от 14 херца до 48 килохерца. Има сертификации Hi-Res Audio и HNA Hi-Res Wireless Audio с поддръжка за кодеци LDAC и L2HC.

Добавен е тройно адаптивен еквалайзер в реално време на база сила на звука, структура на ухото и статус на носене на слушалките. Постига се и 50% подобрение при шумопотискането с Intelligent Dynamic ANC 3.0 и адаптивно шумопотискане чрез изкуствен интелект и с три микрофона във всяка слушалка.

Има също така 2.5-кратно по-добро засичане на гласа при говор чрез костно проводим VPU, който е по-близо до ухото. Тази система работи заедно и с вградените микрофони. Има и многоканален DNN алгоритъм за потискане на околния шум в различните честоти. От компанията постигат 80% подобрение при потискане на шума от вятър, включително се ясен глас при вятър със скорост до 9 метра в секунда.

Поддържа се свързване с две устройства едновременно и автоматично превключване между тях. Възможно е споделяне на звук към два чифта слушалки при свързан смартфон с EMUI 13. Също така директно при отваряне на кутийката се стартира и сдвояването със съвместимите устройства.

С един заряд на батерията се постигат до 6.5 часа музикален плейбек когато не се използва ANC и 4.5 часа при активиран ANC. С наличната в кейса батерия се постигат общо съответно 31 и 22 часа. Пълното зареждане на слушалките отнема 40 минути. Зареждането на кутийката е само жично чрез USB Type-C порт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *