Honda и GM се отказаха от проекта си за по-достъпни електромобили

Honda и GM се отказват от плана си за съвместна разработка на линия от достъпни електрически превозни средства. В рамките на програмата, която бе обявена през април 2022 г., двете компании се ангажираха да създадат компактни кросоувър електрически автомобили, които щяха да стартират на цена по-ниска от електрическия Chevrolet Equinox на GM (30 000 долара). Очакваше се първите модели да бъдат представени през 2027 г.

Тошихиро Мибе, изпълнителен директор на Honda, потвърди спирането на проекта в интервю за Bloomberg, като каза: “Решихме, че това би било трудно като бизнес, така че понастоящем приключваме разработката на достъпен електрически автомобил.” Двете компании ще продължат отделно да изследват възможности за намаляване на разходите за електрически превозни средства, каза Мибе.

Tази седмица GM обяви, че ще отложи производството на електрически превозни средства, използващи батерията Ultium, включително Equinox, Silverado и GMC Sierra. Като част от сега отменената програма за достъпен електрически автомобил, компаниите имаха за цел да разработят малки кросоувър SUV, базирани на системата Ultium, за да конкурират с Tesla.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *