Motorola демонстрира концепция за огъващ се смартфон

На Tech World ’23 Motorola показа постиженията си в областта на изкуствения интелект и демонстрира редица иновации. Компанията представи нов концептуален модел с FHD+ pOLED дисплей, който може да се огъва и да променя формата си в зависимост от нуждите на потребителите. Тази концепция за адаптивен дисплей доразвива дисплейните и механичните иновации от други сгъваеми и подвижни устройства в категориите смартфони и персонални компютри.

Концептуалното устройство може да се регулира от стандартно мобилно изживяване с Android устройство в плоска позиция до увиване за носене на китката или позициониране в няколко режима на стенд. Когато е поставен в хоризонтално положение, 6,9-инчовият дисплей работи пълноценно, както всеки смартфон. В изправено положение устройството може да се регулира в самостоятелна позиция, като работи с по-компактна форма на пълен Android на 4,6″ дисплей.

Компанията представи и авторски модел на изкуствен интелект, който работи в локален режим на устройствата, за да позволи на потребителите да разширят индивидуалния стил в своето устройство. Потребителите могат да качат или заснемат снимка на облеклото си, за да получат множество генерирани от изкуствен интелект уникални изображения, които да отразят индивидуалния стил. След това изображенията могат да се използват като персонализиран фототапет на устройството.

Компанията разработва и мобилен личен асистент за персонални компютри и смартфони. Той е проектиран така, че никога да не спира да се учи. Моделът също така е проектиран да има база от знания, която се адаптира към устройствата и употребата с възможности за естествено гласово или текстово взаимодействие.

Концепцията Moto AI е иновативен подход към най-новата тенденция в изкуствения интелект с големи езикови модели (LLM). Потребителите могат да взаимодействат със своя Moto AI, за да отговарят на въпроси, да изготвят съобщения, да планират задачи и много други. Докато повечето LLM модели извършват операции в облака за съхранение, MotoAI може да обработва данни и да изпълнява задачи и извън него, като предлага на потребителите по-голяма поверителност на данните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *