Sofia Game Night 2023 с рекорден брой събития

Sofia Game Night се завръща на 4-ти ноември (събота) с по-голяма и по-разнообразна програма от всякога. Събитието, организирано в партньорство с ARRISE powering Pragmatic Play и с подкрепата на българското студио Incineration Productions и Столична община, привлича фенове на игрите от цялата страна.

Този път то обхваща 9 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Перник, Враца, Сливен и Велико Търново. Списъкът с над 50 локации включва не само традиционно посветени на игрите места, но също така музеи, читалища, младежки клубове и кина.

За пета поредна година, „Кинематограф“ се включва във фестивала, за да преплете киното с играта и великите истории от живота. Специалната им селекция от късометражно кино ще се прожектира в The Steps и включва премиера за българо-американската продукция „Мигания“, на режисьора и сценарист Мария Бобева. С хорър куиз и филмова WHODUNIT-игра, към Нощта на игрите се присъединява и фестивалът за филми на ужасите „It’s Alive! Horror Film Festival“. Френският институт в България ще представи анимационните „Супата на Франзи“ на Ана Шубинидзе (гост, продуцента на филма Оливие Катрин) и „Лястовиците на Кабул“ на Забу Брайтман и Елеа Губе Мевелек.

Виртуалната реалност отново ще бъде във фокуса на геймърския фестивал и тази година. Участниците ще имат възможност да се докоснат до най-новите VR технологии в две стаи – Avatar VR и VRooms – и да се потопят в преживяването „Нашата планета във виртуална реалност“ във Френският институт в България.

През 2023 се увеличава и броят на музеите – във феста се включват Национален археологически музей, Национален исторически музей, Национален политехнически музей и Регионален природонаучен музей – Пловдив, които са подготвили забавна и образователна програма за всички възрасти.

В рамките на Sofia Game Night ще има и специално предизвикателство – Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания” и екипът на фестивала канят всички на специален шахматен турнир за зрящи и незрящи! Паралелно ще могат да се изпробват различни адаптирани за незрящи игри като табла, „Дама“, „Не се сърди, човече!“ и карти.

В програмата са включени още куизове, театрални работилници, LARP, градски приключения, виртуални ескейп стаи, турнири по настолни игри, като „Карти срещу българщината“, лекции и дискусии, LAN партита, ретро гейминг, магическо представление, stand-up шоу и още много и разнообразни събития, които ще откриете на www.sofiagamenight.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *