Huawei откри здравна лаборатория в Европа

На 26 октомври Huawei откри своята нова здравна лаборатория в Хелзинки, Финландия. Притежаваща най-съвременно оборудване, лабораторията служи като изследователска платформа за здравния и фитнес сектор на Huawei.

Новата лаборатория е разположена на площ от почти 1000 квадратни метра и разполага с богата гама от спортно оборудване от световна класа, покриващо над 20 вида спорт. То ще служи за технологични проучвания на спортни и фитнес алгоритми в реални приложения, засичането и проверката на данни, стандарти за научноизследователска и развойна дейност и развитието на индустрията.

Част от тази посока на развитие на компанията е изграждането на три нови здравни лаборатории от 2016 година насам – в Сиан и Сонгшан Лейкс в Китай, и днес най-новата в Хелзинки, Финландия.

Новото проучване на Huawei, проведено в сътрудничество с Ipsos сред над 8 000 души от 8 европейски държави, разкрива, че за впечатляващите 92% от анкетираните е важно да подобрят поне един аспект от своя начин на живот. Същевременно едва 50% от тях са доволни от своите физически възможности.

Здравната лаборатория във Финландия разполага с мултидисциплинарен научен екип, съставен от 6 научни изследователи и 20 експерти от 5 основни области – физиология, изкуствен интелект, машинно обучение, софтуерно тестване и софтуерно инженерство – от 7 държави от Европейския съюз.

Лабораторията симулира реалистични спортни среди и сценарии в 5 основни области за тестване, покриващи над 20 вида спорт и проследяващи над 200 физиологични и биомеханични показатели. Основните 5 области включват шоков басейн, ски симулатор, многофункционална бягаща пътека, бягаща пътека, пригодена за изследвания, и открита фитнес зала с различни сърдечно-съдови тренировки. Ефективността се измерва както с високо усъвършенстваните машини, така и с помощта на най-новите носими устройства на Huawei.

Изграденият от Huawei собствен шоков басейн дава възможност за прецизна оценка на плувните постижения на спортистите. Басейнът е оборудван с динамични водни струи с контролируем токов дебит до 350 м3/час, които позволяват промяна на температурата и качеството на водата.

Huawei активно си сътрудничи с местни финландски институции и регионални европейски експерти. iCARE4CVD е част от Инициативата за иновативно здравеопазване, която обединява медицинската и технологичната индустрия и Европейския съюз, една от най-амбициозните изследователски инициативи в областта на изкуствения интелект и сърдечно-съдовите заболявания. В момента Huawei е единственият производител на носими устройства, участващ в iCARE4CVD. Huawei е съосновател на сдружението Interlive с 6 топ европейски университета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *