Lenovo представи цялостна визия „AI за всички“

Lenovo представи много AI възможности, както и визията си за „AI for All“ на годишното глобално събитие на компанията Tech World, което се проведе в Остин, Тексас. Тазгодишното девето издание на събитието, се фокусира върху това как Lenovo разгръща силата на AI, за да стимулира интелигентната трансформация във всеки аспект от нашия живот и във всяка индустрия – от джоба до облака с помощта на специално създадени устройства с AI, инфраструктура, решения и услуги, които овластяват индустрии, предприятия и физически лица по целия свят.

Като част от обединяващата визия за „AI for All“ и, следвайки обявяването на още 1 милиард долара инвестиции в AI иновации, Lenovo сподели своя динамичен подход към хибридния AI, вярвайки, че публичните, частните и личните основополагащи модели ще съществуват съвместно, за да предоставят възможностите на AI за всички. За да запази сигурността на данните и да защити поверителността на потребителите, Lenovo AI може да работи изключително в рамките на устройство или с локални сървъри. И в двата случая, Lenovo AI се учи от данни, предоставени от отделен потребител или чрез данни, собственост на дадено предприятие, но гарантира, че никаква информация не се споделя публично. Не само, че това е по-сигурно, но резултатите могат да бъдат по-добри и персонализирани.

Председателя и главен изпълнителен директор на Lenovo Юенцин Ян беше придружен на сцената от лидери на глобалните компании, партньори на Lenovo. Сред тях бяха Основателят, президент и главен изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг, Председателят и главен изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су, както и Президентът и главен изпълнителен директор на Формула 1® Стефано Доменикали. С помощта на видеовръзка, към събитието се присъединиха също Председателят и главен изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела, Главният изпълнителен директор и президент на Qualcomm Кристиано Амон, както и Главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингър.

Lenovo работи върху следващото поколение AI-ready и AI-оптимизирана инфраструктура, за да предостави мощен, персонализиран, мащабируем и енергийно ефективен изкуствен интелект на клиентите по целия свят чрез хибриден подход. Новата ера на хибридния AI ще помогне на бизнесите да отключат силата на своите данни навсякъде, където са създадени, и ще опрости пътя към интелигентната трансформация, като разшири изкуствения интелект отвъд облака и го предостави на бизнеса в реално време. На сцената Председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Юанцин Ян и Главният изпълнителен директор и основател на NVIDIA Дженсън Хуанг обявиха разширено партньорство с нови, хибридни решения и инженерно сътрудничество, за да доставят силата на генеративния AI на всяко предприятие.

Като партньор „time to market” с NVIDIA, Lenovo ще достави напълно интегрирани системи, които въвеждат AI-задвижвани изчисления навсякъде, където се създават данни, от „edge to cloud”, помагайки на бизнеса лесно да внедри персонализирани генеративни AI приложения, които стимулират иновациите и трансформацията във всяка индустрия. Чрез сътрудничеството Lenovo и NVIDIA ще създадат системи от следващо поколение, базирани на гъвкавия MGX модулен референтен дизайн на NVIDIA, за да предоставят широка гама от стабилни и сигурни решения за най-взискателните генеративни AI натоварвания, помагайки на бизнеса да прилага когнитивни решения в мащаб с платформата NVIDIA Omniverse.

Заедно компаниите също така дават възможност на бизнеса лесно да внедри AI с увереност и да започне своите AI трансформации, с новата услуга Lenovo AI Professional Services Practice. Предлагайки широк спектър от услуги, решения и платформи, тя помага на бизнеси от всякакъв мащаб да навигират AI пейзажа, да намерят правилните решения и да накарат AI да работи за тях бързо, рентабилно и в мащаб, превръщайки AI от концепция в реалност.

Lenovo демонстрира бъдещето на AI-ready устройствата и AI-powered функции, включително визия за бъдещия AI компютър, който ще повиши производителността, ще рационализира работния процес и ще защити данните, както и демо на Personal AI Twin. Това се постига с AI взаимодействия между устройството и крайния потребител, както и с нова концептуална функция, наречена AI NOW, която е лично решение за AI twin (AI асистент) за AI компютри. Изкуственият интелект използва персонализирани модели , базирани на набор от знания на устройството и фино настроени модели, като защитава крайния потребител, предоставяйки сигурност и защита на личните данни.

Наред с демонстрациите на AI устройства, Lenovo представи и концепция за адаптивен дисплей за смартфони, който може да бъде огънат и оформен в различни форми в зависимост от нуждите на потребителите, базиран на дисплея и механичните иновации от сгъваемите устройства на Lenovo и „rollable”концепциите. Представени бяха и актуализации на цялостното решение на компанията за улавяне на движение, задвижвано от AI – Project Chronos. Lenovo сподели и работата си в по-широката технологична екосистема, с партньори като NVIDIA, където централното изчислително звено на Lenovo ще работи с платформата DRIVE Thor на NVIDIA, най-мощният бордови компютър в света.

Като част от фокуса си върху интелигентните решения, Lenovo обяви своята визия за Enterprise AI Twin – AI приложения, които имат задълбочени познания за дадено предприятие и пазят тези знания сигурни. Те намират и извличат необходимата информация от данните на друго предприятие, използвайки устройства, периферия и облак, синтезира ги в оценки и заключения и предлага решения. AI Twin може да се използва за голямо разнообразие от сценарии – от подпомагане на служителите при резервации на бизнес пътувания, които отговарят на фирмените политики и на индивидуалните предпочитания, до подпомагане на екипи по веригата за доставки, като смекчават рисковете въз основа на публична информация за AI, като например метеорологични модели, заедно с корпоративен AI, който разглежда поръчките на клиентите и въздействието на метерологичните условия върху пратки, пристигащи части, смущения в транспорта и др.

Кърк Скауген, изпълнителен вицепрезидент и президент на Групата за инфраструктурни решения на Lenovo, сподели визията на Lenovo за следващото поколение AI решения. Чрез ускоряване на новата ера на ИТ с целево изградена AI-ready инфраструктура, която надхвърля центъра за данни, Lenovo помага на бизнеса да отключи силата на своите данни. С помощта на партньори като д-р Йонас Юселиус, Главен технически директор в Oceanbox и д-р Бернд Гайгер, Главен изпълнителен директор и главен технически директор на semafora systems, Скауген сподели въздействието на мощните AI решения върху бизнес резултатите.

Кен Уонг, изпълнителен вицепрезидент и президент на Lenovo Solutions & Services Group, обсъди развиващия се технологичен пейзаж и обяви най-новите предложения на Lenovo, задвижвани от AI, които помагат на компаниите да използват AI за подобряване на бизнес операциите и за подобряване на дигиталните преживявания.

Предложенията включват:

• AI Professional Services Practice, в сътрудничество с NVIDIA, помага на клиентите бързо да проследяват внедряването на AI от концепцията до резултатите.
• Care of One Platform е първото по рода си решение, задвижвано от изкуствен интелект, което предоставя инсайти и съпорт, за да помогне на компаниите да създадат оптимална работна среда, и да подобрят опита и производителността на служителите.
• Sustainability AI Engine помага на компаниите да визуализират влиянието на бизнес изборите, които биха могли да повлияят на техните цели за устойчивост, а така да изберат най-добрите варианти за устойчивост, за да постигнат желания резултат.

Лука Роси, изпълнителен вицепрезидент и президент на Групата за интелигентни устройства на Lenovo, подчерта значението на устройствата, задвижвани от изкуствен интелект. По време на демонстрации на живо, както на Project Chronos, така и на адаптивната дисплейна концепция на Motorola с генеративно демо на тема AI, Lenovo демонстрира силата на AI решенията и позицията си на лидер в иновациите. С участието на директора на стратегическите технически начинания във Формула 1 Пийт Самара, Роси подчерта как по-интелигентните технологии и решения на Lenovo подхранват най-технологично напредналия спорт в света и подобряват изживяването на феновете, например с виртуална реалност. Роси също така разговаря с Джоузеф Артусо, главен търговски директор на OpenBCI, за това как линията работни станции ThinkStation на Lenovo дава на всеки бизнес локални, мащабируеми AI решения, използвани за разработване и управление на основополагащи модели, които управляват бъдещето на компютрите, задвижвани от AI. Чрез тези иновации и партньорства Lenovo може да предостави мощни възможности на устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *