В Бургас вече има електрически велосипеди под наем

Гражданите и гостите на Община Бургас са първите в България, които могат да наемат електрически велосипед дигитално. Проектът „Burgas Bikes“ е реализиран от А1 за нуждите на черноморската община и включва доставка на електрическите велосипеди, разработване и внедряване на мобилно приложение.

Платформата за управление на велосипедите и зоните, чрез която служителите на общината получават информация в реално време и могат да съдействат на потребителите, също е разработена от експертите на компанията.

Чрез мобилно приложение може да бъде открит свободен велосипед от включената в него карта. Наемането става като се сканира чрез приложението QR кода, поставен върху съответния велосипед. Приложението предоставя също информация за тарифите и таксите за предоставяната услуга, както и възможност за плащане с дебитна или кредитна карта. За заплатената такса потребителите получават фискален бон на посочения от тях при регистрацията имейл адрес. Мобилното приложение „Burgas Bikes“ е налично за Android OS и iOS.

Във всеки велосипед има вградено проследяващо устройство с GPS, което позволява неговото локализиране и проследяване. Техническото оборудване включва и аларма, която ще се задейства в случай на опит за злонамерено въздействие. Велосипедите могат да се връщат в определени зони, които са маркирани в приложението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *