Atari купува експертите по ретро игри Digital Eclipse

Atari придобива разработчика Digital Eclipse, като сделката се оценява на до 20 млн. долара в зависимост от успеха на компанията през следващото десетилетие. Atari твърди, че като включи Digital Eclipse в своята структура, тя “ще може да подкрепи още повече своята стратегия за растеж, насочена към ретро игрите”.

През последните няколко години Digital Eclipse станаха известни със своята експертност в преработката на стари заглавия и тяхното издаване като колекции. Сред по-забележителните проекти на компанията се отличават “Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection”, “Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King” и “SNK 40th Anniversary Collection”.

Digital Eclipse привлече вниманието на много хора миналата година с “Atari 50: The Anniversary Collection”. Тази добре оценена компилация събра десетки игри от 50-годишната история на Atari и ги представи в контекст с помощта на маркетингови и развойни документи, архивни кадри и нови интервюта с бивши служители на Atari.

Тя планира да продължи с проекта за запазване “Gold Master Series”, вече под шапката на Atari. Има и възможност за работа с разработчици и издатели от трети страни, както и предстоящи проекти, които засега не са разкрити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *