Ревю: Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition – за феновете

В сегмента на напълно безжичните слушалки вече има много засилена конкуренция с модели от всички основни производители. Един от начините за производителите да изпъкнат е със създаването на уникален продукт. Такъв е и случаят с един от най-новите модели на Xiaomi, а именно Buds 3 Star Wars Edition.

Това специално издание на Buds 3 изпъква с дизайн и допълнителни екстри в комплекта, които ще допаднат на феновете на вселената Star Wars. Слушалките са с издължени стебла в бял цвят с разпознаваеми елементи в черно. Това включва черна лента от външната страна и около мрежестия елемент в горната част. Силиконовите накрайници са в три размера и също в черен цвят.

Кейсът за зареждане включва надпис Star Wars в капака и главата на щурмовак (stormtrooper) в долната част. Те се отличават с черния си цвят на бял фон. Слушалките са устойчиви на пръски вода и прах при сертификация IP55. В комплекта има тематично брандирани аксесоари, включително и кабел за зареждане, а в кутията е с графични елементи свързани със Star Wars.

Първи стъпки

Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition използват технология Bluetooth 5.2 за безжично свързване към устройства – смартфони, таблети, компютри и т.н. Можете да ги свържете директно през Bluetooth интерфейса на системата (сдвояване) или да направите това чрез специалното приложение Xiaomi Earbuds, което е налично в Play Store и App Store.

Именно с приложението можете да се възползвате максимално от възможностите на слушалките. Тук можете да обновите системния софтуер, както и да преминавате между различните режими на шумопотискане.

Приложението показва и нивото на заряд на батериите на слушалките и кейса. Освен това има и еквалайзер и опция за откриване ако сте ги загубили. Налична е и опция за избор на жестове за управление.

Слушалките поддържат и двойна връзка. Това означава, че можете да ги свържете едновременно с два източника на сигнал от Android, iOS и Windows системи, както и лесно превключвате между тях.

Звук, шумопотискане и батерия

Buds 3 Star Wars Edition предлагат качествен звук за класа си благодарение на използваните динамични говорители за точно пресъздаване на звуковите детайли. Това идва в комбинация с поддръжката на Hi-Fi технология. За отлично представяне трябва да имате разбира се и съответното съдържание, а и устройство, което може да предаде сигнала подобаващо. Слушалките са настроени в тон с кривата Xiaomi HRTF за студийно калибриране.

Що се отнася до системата за шумопотискане, тя е доста ефективна и достига до 40 децибела. Отчитаме отлично шумопотискане за ефективно изолиране от външната среда, както и няколко подрежима, включително за вятър. Ако искате да чувате какво се случва около вас то има и режим за пропускане на звука, както и опция за изключване на функционалността.

Слушалките се справят добре и при разговори, което е важно за модел от този клас. За целта, а и за системата за шумопотискане, във всяка от тях има по три микрофона. В стеблата има сензори, които засичат жестове за управление на някои функционалности чрез стискане. Това включва пауза/възпроизвеждане на плейбек, смяна на режима на шумопотискане, промяна силата на звука и т.н. Управлението е доста ефективно и лесно се свиква с него.

Налични са и сензори, които отчитат дали носите слушалките и ако ги свалите се преустановява плейбека и след това той се възстановява при повторно поставяне. Интересно е и добавяне на някои персонализирани звукови ефекти отново свързани със Star Wars, когато например поставяте слушалка в ухото.

Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition идват с издръжливи за класа си батерии, които предлагат до 7 часа плейбек с един заряд и общо до 32 часа с включения в кейса за зареждане заряд. Зареждането става през USB-C порта и безжично, което дава удобство в някои ситуации.

Заключение

Xiaomi Buds 3 Star Wars Edition са специален модел, който ще зарадва феновете на Star Wars. Слушалките и кейса се отличават с интересни акценти, а освен това и кутията е специална с тематични графични елементи. Отвъд това са налични качествен звук, ефективно шумопотискане и издръжливи батерии.

В свободна продажба моделът струва около 200 лв.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *