OpenAI разширява възможностите на GPT-4

OpenAI обяви допълнителни подобрения на своите големи езикови модели, GPT-4 и GPT-3.5, включително актуализирани бази данни и много по-голям контекстен прозорец. GPT-4 Turbo, който в момента е достъпен чрез API преглед, е обучен с информация до април 2023 г.

Предишната версия на GPT-4, която беше пусната през март, е била обучена само с данни към септември 2021 г. GPT-4 Turbo ще разполага и с по-голямо количество данни, като има контекстен прозорец от 128K. Преди това OpenAI пусна две версии на GPT-4, едната с контекстен прозорец от само 8K и другата с 32K.

OpenAI твърди, че GPT-4 Turbo е по-евтин за разработчиците. Входът ще струва само $0,01 за 1 000 токена – основната единица за текст или код, която четат големите езикови модели, в сравнение с $0,03 при GPT-4. Всяка изходяща информация ще струва $0,03 за 1 000 токена. OpenAI споделят, че новата версия на GPT-4 е три пъти по-евтина от предишните.

Тази най-нова версия на GPT-4 все още ще приема заявки с изображения, заявки за текст-към-глас и ще интегрира DALL-E 3, функция, която беше първоначално обявена през октомври.

Компанията казва, че подобренията в GPT-4 Turbo позволяват на потребителите да поставят по-сложни задачи в една заявка. Хората могат дори да кажат на GPT-4 Turbo да използва специфичния за тях език за програмиране за резултатите, като например код в XML или JSON.

Компаниите, използващи модела GPT-3.5 Turbo, ще видят подобрения в контекстния прозорец, функционалността и цените. По подразбиране GPT-3.5 Turbo ще има контекстен прозорец от 16K и същите актуализации на функциите като GPT-4 Turbo. GPT-3.5 Turbo ще струва $0,01 за вход и $0,002 за изход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *