Netflix през A1 – как и защо!

В началото на месеца A1 обяви, че въвежда една доста интересна и полезна възможност за абонатите си на телевизия, но също и за клиентите с мобилни услуги. Става дума за опцията за добавяне на абонамент за стрийминг платфромата Netflix, която е и най-популярното решение за директен достъп до филми и сериали. Така абонаментната такса за услугата ще може да се плаща директно с месечната фактура към А1.

Защо Netflix?

Netflix е най-голямата стрийминг платформа в света, като има над 247 млн. абонати. Компанията е основополагаща за сектора и след нейния първоначален успех се появиха много конкуренти. Netflix залага на оригиналните си продукции под формата както на филми, така и на сериали. Важно е да отбележим, че съдържанието е достъпно на английски език (звук и субтитри), като в някои случаи има избор и на други опции, но не и български.

Можете да гледате Netflix на всички популярни типове устройства. Това включва смарт телевизори, компютри, конзоли, смартфони и таблети. Така имате голяма свобода за достъп до любимото си съдържание където и когато пожелаете. Можете например да започнете даден филм докато сте в градския транспорт и след това да го довършите вкъщи на телевизора или компютъра.

Netflix има алгоритъм за предлагане на съдържание на база на интересите ви и това какво гледате. Разбира се каталогът от заглавия е огромен. Ако се чудите с какво да започнете може да прегледате някой от най-популярните сериали – Wednesday, Stranger Things, Bridgerton, The Queen’s Gambit и The Witcher. Що се касае до най-гледаните филми, те към началото на ноември включват Locked In, Pain Hustlers, Cold Pursuit, Spider-Man: Ascross the Spider-Verse, Old Dads и т.н.

Netflix определено предлага за всеки по нещо и ще сте улеснени в използването на услугата ако я изберете като добавка от А1. Най-трудното в цялата ситуация е да изберете какво да гледате!

Бонус за потребителите на А1

Basic планът на Netflix е включен в премиум тарифата за домашна телевизия А1 ТВ 200 MAX и то за целия период на абонамента от 24 месеца. Освен това той е достъпен за един месец безплатно към популярната тарифа тарифата А1 ТВ 200+. Що се отнася до потребителите на мобилните планове Unlimited, те също могат да се възползват от Netflix Basic, като го добавят към плана си за период до 6 месеца.

Важно е да знаете, че след изтичането на промоционалния срок ще започнете да бъдете таксувани.

Колко струва и как да го активирате?

Netflix има три нива на абонамент, които се различават както по цена, така и по включени възможности. Най-достъпен е Netflix Basic с цена 9.76 лв. на месец, като той предлага опция за гледане едновременно на 1 устройство и с HD качество (720p). След това се нарежда Standart за 15.63 лв. на месец, за до 2 устройства едновременно и Full HD резолюция (1080p). В повечето случаи именно този абонамент ще е най-добрият избор, тъй като предлага добро качество и достъп на две устройства едновременно.

Стигаме и до топ предложението Premium с цена на месец 19.54 лв. Този план е насочен за тези от вас, които искат да гледат съдържание в 4K с HDR и подобрен звук в част от съдържанието. При него е наличен достъп едновременно от до 4 устройства.

Най-важното за новата услуга на А1 и как да се възползвате от нея

Активирането на абонамент е много лесно и може да стане бързо през мобилното приложение Моят А1 или през уеб версията на портала. В случая ние изпробвахме процеса през мобилното приложение и като добавка към план за телевизия (А1 ТВ 200+). Това става в полето за управление на пакети и избор на ТВ пакети.

Вътре е наличен избор между трите плана на Netflix с опция за активация. След като изберете активиране, ще получите линк/SMS за регистрация на мейла/номера към зададен към профила ви. След успешното активиране, отново избирате вече активния пакет и сте пренасочени към страницата на Netflix където въвеждате мейл адреса, който ще ползвате при влизане в услугата и следвате посочените допълнителни стъпки. Тук е важно да отбележим, че ако имате активен профил към Netflix трябва да въведе съществуващия мейл, с който имате регистрация, за да се свържат двата профила в един.

One thought on “Netflix през A1 – как и защо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *