Kaufland въвежда система за сканиране на продуктите с телефон – K-SCAN

От днес стартира пилотният проект на Kaufland България, K-SCAN, който дава възможност на клиентите сами да сканират избраните от тях стоки, докато пазаруват в магазина, спестявайки от времето за преминаване през каса.

Сканирането на артикулите става с личен мобилен телефон или специален ръчен скенер, още преди всеки един от артикулите да бъде поставен в количката. За да се плати крайната сметка, сумата й се прехвърля на касата на самообслужване чрез отбелязване на QR код. За използване на приложението с мобилен телефон е необходима единствено регистрация с Kaufland Card, която да се сканира на входа на магазина. Ако клиентът предпочита с устройството, ръчните скенери са разположени на място в магазините. Основните предимства на услугата са, че спестява времето за изваждане на стоките на касата и че позволява контрол върху сметката по време на самото пазаруване.

„Въвеждането на K-SCAN е следващата стъпка по пътя на дигитализация на Kaufland България. Изчисленията показват, че тази опция може да спести до 15 минути от пазаруването“, това каза изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Пилотният проект стартира в два столични хипермаркета на веригата в България. Клиентите на Kaufland – Банишора първи имат възможността да опитат новата функция за дигитализирано пазаруване, а от края на тази седмица и посетителите и на Kaufland – Овча Купел също ще могат да започнат сами да отбелязват покупките си по време на пазар. Постепенно предстои въвеждането на услугата и в други магазини от веригата в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *