LG Smart Monitor – повече от монитор

Традиционно сме свикнали да гледаме на мониторите като на устройство, което свързваме към компютъра (било от настолен или лаптоп), без обаче то да има някакви кой знае какви добавени функционалности. Мониторът обаче може да бъде и много повече. Как бихте реагирали ако ви кажем, че той може да има собствена операционна система и да работи самостоятелно, без нужда от свързване с друго устройство?

Именно такъв е актуалният модел на LG Smart Monitor (32SR50F-W), който е многофункционално устройство за дома и офиса. Нека започнем със сухите характеристики, които обаче не са за пренебрегване.

Моделът включва IPS панел с диагонал 31.5“, а резолюцията е Full HD (1920 x 1080), което е отлично за размера. Сред останалите основни свойства са още типична яркост 250 нита, време за реакция 8 милисекунди (GtG), покритие от 99% на цветовото пространство sRGB, както и зрителни ъгли 178/178 градуса. Има също технологии като Flickr Free, за премахване на трептенето, HDR10 и автоматично регулиране на яркостта.

Тези свойства се превеждат в качествена картина, която е видима от всеки ъгъл, а яркостта ще е достатъчна за повечето светлинни условия. Освен това, поддръжката на технологията HDR10 позволява постигането на по-високо качество при наличието на съответното съдържание. Високата, за този размер, резолюция означава и доста добро качество на изображенията. Така можете да се насладите на любимите си филми и сериали, но и да работите безпроблемно.

По отношение на портовете откриваме 2 х HDMI и 2 x USB Type-A. Това позволява безпроблемното свързване на други устройства, включително за видео сигнал през HDMI, но и флашки със съдържание чрез USB. Освен това са добавени Wi-Fi и Bluetooth безжична свързаност, както и звукова система от два високоговорителя с мощност по 5 вата, което е достатъчно за приличен звук в зоната около монитора.

На фона на това има и доста приятен дизайн, включващ сравнително тънки рамки около екрана, а това помага за концентриране в картината. Също така мониторът се предлага в бял цвят и може да се впише идеално в много различни интериорни решения, като е особено подходящ избор за офиса. За по-голямо удобство стойката поддържа промяна на наклона.

Смарт функции в добавка

Както вече стана ясно, това е повече от обикновен монитор, тъй като в него е вградена собствената операционна система на LG webOS и то в актуалната ѝ версия 23. Интерфейсът ще е добре познат на собствениците на най-новите смарт телевизори на компанията. Той е бърз, лесен за работа и доста интуитивен, позволявайки повишено ниво на персонализиране. Разполагате с бърз достъп до скоро използвани приложения, а и известия.

webOS 23 включва всички популярни, но и локални приложения, от които ще имате нужда. Сред тях са стрийминг услуги като Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Disney+, YouTube и Apple TV. Достъпни са и основните платформи за смарт телевизия на телекомите, като Yettel TV, A1 XploreTV и Vivacom EON. Освен това можете да получавате персонализирани препоръки за съдържание и да се наслаждавате на вградени приложения като Music и Sports.

LG Smart Monitor също така дава възможност за дистанционен достъп до компютър и услуги за Home Office, като Microsoft 365 и Google Calendar. Включено в комплекта е дистанционното Magic Remote, което предлага гласово управление, но системата има и изкуствен интелект, който може да предложи препоръки за ключови думи на основата на вашите предпочитания по всяко време.

Отвъд това чрез приложението ThinQ имате достъп до ключови функции за дистанционно управление, като включване/изключване, смяна на канали и търсене на съдържание, от телефона си. Мониторът може да бъде използван и като хъб за наблюдение и управление на други смарт уреди от екосистемата ThinQ. Можете и да споделяте картина директно от вашия iPhone или смартфон с Android.

Финални думи

LG Smart Monitor е предназначен за широк кръг потребителите, включително в домашна и офис обстановка. Той предлага доста добра картина, включва звукова система и редица технологии, които ще го направят отличен избор за много от вас. Много висока добавена стойност обаче дава наличието на операционна система, правейки от обикновения монитор смарт такъв.

Имате достъп до много приложения полезни за забавления, но и за продуктивност. През него можете да управлявате и други свързани смарт устройства. Всичко това идва с наличието на изискан дизайн, който позволява на монитора да се впише във всяка обстановка.

LG Smart Monitor (32SR50F-W) ще е наличен у нас от началото на следващата година. Засега няма информация на каква цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *