NameDrop в iOS 17 – как работи и възможност да я деактивирате

NameDrop е нова функция, въведена в iOS 17 тази година, която позволява на потребителите на iPhone да споделят данните си за контакт, като просто държат iPhone-ите си близо един до друг.

След като сте актуализирали до iOS 17, функцията NameDrop се задейства, когато държите два iPhone-а близо един до друг. След това ще видите анимация на екрана, последвана от информация за контакт. След това можете да изберете да споделите информацията си или да изберете само да “получавате” информацията от другия iPhone.

Функцията е създадена, за да улесни споделянето на информация за контакт с някого. Тя обаче включва и няколко предпазни мерки, които гарантират, че няма случайно да споделите информацията си с някого.

Това означава, че докосването на два iPhone, без да правите нищо друго, не споделя информацията ви за контакт чрез NameDrop. Първо трябва да потвърдите на дисплея на вашия iPhone, че искате да споделите информацията си.

Също така трябва да потвърдите, че искате да получите информация за контакт от другото лице. За да можете да използвате NameDrop, вашият iPhone трябва да е отключен с Face ID, Touch ID или с паролата ви.

Можете също така да изберете да деактивирате NameDrop напълно. За да направите това, следвайте следните стъпки на вашия iPhone с iOS 17: Отидете в Настройки (Settings) – Общи (General) – AirDrop. Тук можете да превключите на Bringing Devices Together (доближаване на устройствата)

Трябва да имате предвид, че деактивирането на тази функция изключва функцията NameDrop, както и възможността за споделяне на неща като снимки и видеоклипове чрез докосване на два iPhone. От iOS 17.2 насам няма отделен превключвател за NameDrop.

Информация от 9To5Mac

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *