Ричард Тенг е новият главен изпълнителен директор на Binance

Binance, блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света, обяви новия си главен изпълнителен директор – Ричард Тенг, който по-рано през ноември наследи поста от Чанпенг Джао.

Ричард Тенг е с повече от три десетилетия експертиза в областта на финансовите услуги и регулациите. Присъединява се към Binance през август 2021 г. като главен изпълнителен директор на компанията в Сингапур, а непосредствено след това влиза в ролята на ръководител на регионалните пазари на Binance в Близкия Изток и Северна Африка, европейския регион, след това и всички региони извън САЩ. В тази своя роля Ричард Тенг оглавява регионални екипи, за да осигури стратегически партньорства и да насърчи и развие екосистема от иновации в сектора на криптовалутите.

Ето и част от първата му публикация в блога на Binance като главен изпълнителен директор на компанията:

„През последните шест години Binance положи основи, които ѝ осигуриха десетилетия непрекъснат растеж и успех. Отсега нататък моята роля е да водя напред нашия талантлив и отдаден екип в това бъдеще, като същевременно подхождам с уважение и се уча от миналото. Това, заедно с доверието, оказано ни от нашите над 160 милиона потребители, са тежки отговорности, които приемам сериозно.

В основата на компанията винаги е стояла идеята, че иновациите трябва да носят стойност за потребителите. Най-добрият начин този принцип да бъде приложен на практика – начинът на Binance – е постоянно да доставя най-добрите в сегмента продукти, които хората използват и намират за ценни. Като нов главен изпълнителен директор на Binance, продължавам да следвам тази идея. Непрестанно се стремим към съвършенство на услугите и продуктите ни, докато проправяме пътя на финансовите иновации.

Моят ангажимент е да работя неуморно, за да можем да отговорим и надхвърлим очакванията на всички заинтересовани страни, докато постигаме основната ни мисия: свобода на парите. През последните две години Binance работи активно в посока справяне с изминали проблеми, чрез поредица от значителни усилия за откриване, наемане и задържане на правилния екип, така че да укрепи програмата и културата на компанията за съответствие.

Binance не само продължава да управлява най-голямата криптоборса в света по обем, но нашата капиталова структура е без дългове, разходите ни са скромни и въпреки ниските такси за трансакции, които начисляваме на нашите потребители, имаме стабилни приходи и печалби. Но най-важното е, че приемаме нашата отговорност като попечител много сериозно и поддържаме 1:1 обезпечение за всеки потребителски актив.

Напълно вярвам в потенциала на блокчейн, като например възможностите за повишено финансово приобщаване, трансгранични парични преводи и намалени трансакционни разходи. Виждам също възможността да се предостави повече контрол на потребителите върху личните им данни и да се насърчат иновациите чрез децентрализирани приложения. За тази цел възнамерявам да стимулирам растежа и възприемането на Web3, като продължавам да полагам усилия за изграждане на екосистема, която осигурява достъп до променящи света финансови технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *