Sofia Game Jam 2023 – гейм хакатон за ученици, професионалисти и ентусиасти

Тази година се задава новото издание на гейм хакатона Sofia Game Jam 2023, като в него ще могат да участват и ученици. Събитието ще се състои между 1 и 3 декември в Barter Community Hub.

Младежите, заедно с професионалисти и ентусиасти ще формират отбори до петима души и ще трябва да направят работеща видеоигра в рамките на 48 часа. Изданието има още амбициозна цел и тя е 20% от билетите за хакатона да отидат при ученици и ученически отбори безплатно. Всяко от училищата-партньори получава до 5 безплатни билета за техни възпитаници.

Самите ученици, които ще се включат, ще получат ценни познания и умения в разработването на видеоигри. Това позволява развиване не само на технически способности, като програмиране, анимация, но и на творчески елементи, като дизайн, визия и др. Участниците ще могат да се докоснат и да обменят опит с дългогодишни специалисти от гейм индустрията.

Самият Sofia Game Jam 2023: Hackathon ще се води по предварително определена тема, която ще бъде обявена при началото на събитието. След приключване на времето за разработка, отборите пробват игрите на своите конкуренти и всеки участник гласува за другите игри.

Гейм фестивалът Sofia Game Jam се провежда за девета поред година, като този път е разделен на два сезона. Първият е предстоящият хакатон през декември, а вторият ще включва специализирана конференция и кариерен панаир, които ще се проведат през пролетта на 2024 г.

Отборите ще могат да се възползват и от менторски напътствия, в които участие ще вземат висококвалифицирани професионалисти от част от партньорите на събитието – гейм студиата 11 Bit Studio, Creative Assembly Sofia и Kipi Interactive.

Новост на настоящото издание е и фактът, че игрите ще се разработват с повече акцент върху звуковия дизайн и музиката. Участниците ще получат подкрепа от партньорите Sound Ninja Music Academy. От тяхна страна на хакатона ще присъства екип от професионалисти в създаването на звук и музика, които ще помагат на отборите да добавят уникален слой на игрите си.

Sofia Game Jam 2023: Hackathon се реализира с подкрепата на главните спонсори Creative Assembly Sofia, SEGA, Amusnet и поддържащите спонсори Kipi Interactive, Chaos, Ozone, както и партньорите от Sound Ninja Music Academy, Croteam, Абордаж и Monster.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *