Ревю: Genesis Thor 660 – компактна и безжична геймърска клавиатура

Периферните аксесоари са от изключителна важност за всяка гейминг конфигурация, като разбира се критични са клавиатурата и мишката. Сега при нас за настоящото ревю достига една от актуалните клавиатури на Genesis – Thor 660.

В случая моделът е доста специализиран, тъй като няма цифров блок и дори стрелки. Така тя е доста компактна и много лесна за пренасяне. Тестовият модел е в черен цвят, а клавишите са наполовина бели с черна горна повърхност. Налична е цялостна поддръжка за RGB подсветка с различни режими. Заложено е на суичове Gateron Brown, като клавишите могат да бъдат подменяни.

Клавиатурата може да се свързва както жично чрез USB кабел, така и безжично чрез Bluetooth. Това дава придава доста голямо ниво на практичност и удобство. Конструкцията е от солидна пластмаса. В комплект с клавиатурата идват ръководство, кабел и аксесоар за смяна на клавиши.

Основни характеристики:

  • Механизми/суичове: Gateron Brown
  • Клавиши: 61, 4 мм ход, 1 мс
  • Подсветка: RGB, на всички клавиши, 19 режима
  • Свързване: USB-A кабел с дължина 150 см.; Bluetooth
  • Батерия: 3000 mAh
  • Конструкция: пластмаса
  • Размери: 293 х 102 х 39 мм, 588 гр.

Thor 660 работи директно при свързване с кабел към съвместими системи, Windows, Linux и Android. Сдвояването чрез Bluetooth е лесно, като става чрез задържане на бутона Fn и някой от трите BT клавиша, като така клавиатурата става откриваема за устройства. Могат да се свържат три устройства между които превключвате чрез съответните бутони.

Изтеглянето на допълнителен софтуер е опционално, но ще ви е нужно, ако искате през него да управлявате някои функционалности, като програмиране на клавишите, макро и подсветка (това може да става и директно през клавиатурата).

Клавиатурата стои стабилно на бюрото или друга повърхност, като има гумирани крачета и е леко издигната в задната си част.

В този модел е заложено на механични суичове Gateron Brown на всичките 61 клавиша. По данни на компанията издръжливостта е 50 млн. клика, а сред другите свойства са 55 гр. сила на натиск и точка на задействане 2 мм. Времето за реакция е 1 милисекундa, а всичко това означава, че те предлагат бърза реакция с плавно действие, което е и необходимо за оптимален гейминг. Суичовете са сравнително тихи при 51 децибела, а това е възможно и благодарение на използваната специална смазка от Gateron.

За времето, в което използвахме клавиатурата се убедихме в бързата реакция на клавишите, което ще е от полза за всеки геймър. Тя също така е оборудвана с N-Key Rollover функция за пълен Anti-Ghosting. Благодарение на това, независимо колко клавиша натискате едновременно, устройството ще отчете всеки бутон и незабавно ще изпрати сигнала към компютъра.

Thor 660 има също така функция за заключване на клавиша на Windows, за да избегнете случайно минимизиране на играта. Има и ред с функционални бутони за управление на редица възможности, като плейбек, сила на звука, и стартиране на някои приложени и опции. От компанията са използвали специално покритие на клавишите за по-висока издръжливост с двойно-инжекционно принтиране.

Клавиатурата включва RGB подсветка за всички клавиши, а ефектът е впечатляващ, особено на тъмно. Можете да избирате между 19 опции на подсветката, като засилвате светлината и забавяте или забързвате ефектите.

Всичко това е възможно чрез клавишни комбинации, както следва:

За да промените нивото на яркост на подсветката, натиснете клавишите Fn + I/U
За да промените скоростта на ефектите на подсветката, натиснете клавиши FN + десния Shift
За да промените цвета на осветлението, натиснете FN + десния Ctrl
Натиснете клавишите FN + Tab за преминаване между режимите на подсветката

Клавиатурата разполага с вградена батерия с капацитет 3000 mAh за случаите, в които я използвате безжично. Така можете да разчитате на дълги часове игра преди да се наложи да заредите. Зареждането става с USB кабела.

Заключение

Цената на Genesis Thor 660 е 160 лв. За тази сума получавате компактна механична клавиатура подходяща за гейминг на високо ниво. Тя е издръжлива, предлага бърза реакция на клавишите при сравнително нисък шум и възможност за смяна на суичовете, когато това е необходимо. Налични са още Anti-Ghosting и доста ефектна RGB подсветка с различни режими.

Отличителното за модела обаче е възможността за безжично свързване с до три устройства, а превключването между тях е лесно. Така можете да я ползвате с телефон, таблет или компютър. Отново посочваме, че няма цифров блок и клавиши за стрелки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *