Хуауей Технолоджис България отличи български студенти в сферата на ИКТ

На 12 декември Хуауей Технолоджис България отличи български студенти, които взеха участие тази година в двете програми на компанията – стипендиантската програма и обучителна “Seeds for the future”. Това са световни програми за корпоративна социална отговорност, които предоставя на студентите възможността да натрупат опит в сферата на информационните и комуникационни технологии.

Официални гости на събитието бяха зам. министърът на икономиката и индустрията – г-н Николай Павлов; г-н Константин Стойчев съветник към политическия кабинет на Министерство на труда и социалната политика; временно изпълняващ длъжността посланик на посолството на Китайска народна република – г-жа Уан Мин; чл.кор. проф. Евдокия Пашева, заместник -председател на БАН, експерти от министерството на образованието и науката и министерство на транспорта, ректори и професори от партньорски университети, както и представители на бизнеса и индустрията.

“Не беше лесен пътят да се изберат най-добрите таланти от толкова много кандидати. Жури от експерти от Българската академия на науките, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на образованието и Алианса на технологичните индустрии ни подкрепи в откриването на отличените“, каза генералният мениджър на Хуауей технолоджис България Тери Ли.

Пред отличените студенти г-жа Уан Мин, временно изпълняващ длъжността посланик в посолството на Китайска народна република каза, че стипендиантската програма на Хуауей е инвестиция в младото поколение на България. “Надявам се, че програмата ще насърчи повече български студенти да се посветят на научно-технологични изследвания и иновации в бъдеще. Очакваме тези „семена на бъдещето“ да ценят възможностите, да ги използват като мотивация за преследване на съвършенството и смело да се изкачат до върховете на научно-технологичната сфера“, сподели още г-жа Мин

„На фона на навлизането на изкуствения интелект в науката и живота, бих искала да подчертая важността и ценността на “естествения интелект”, който в съчетание с творчество, дръзновение и задълбочени познания е основният двигател на прогреса. Убедена съм, че именно той е помогнал на финалистите в програмата на Huawei да постигнат своя успех. Кариерният център на БАН активно сътрудничи вече втора година при популяризирането на стипендиатнската програма на Huawei сред докторанти и млади учени като една възможност за бъдещото им професионално развитие. Пожелавам на всички млади хора тук да продължават да успяват и да постигат мечтите.“ каза от своя страна чл.кор.проф. Евдокия Пашева, заместник председател на Българската академия на науките.

По време на събитието, като част от културния обмен гостите се насладиха на изпълнения на българската певица ДИА, традиционни китайски музикални изпълнения и чаена церемония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *