Приложението за 100-те национални туристически обекта на Yettel беше отличено от Министерството на туризма

Специална награда за иновация в туризма получи проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз и Yettel. Отличието на Министерството на туризма бе връчено на официална церемония на 14 декември по време на Осмите годишни награди в туризма.

Дигиталната версия на Националното движение „Опознай България – 100 Национални туристически обекта“ се намира в мобилното приложение на Yettel, което е безплатно и отворено за потребителите и на трите оператора у нас. В него могат да бъдат открити профилите на всички 176 забележителности, включени в Движението. Те предоставят важна и полезна информация за посетителите като локация, работно време, цени на билети и др.

Към част от обектите в приложението са добавени и аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории. Сред първите създадени видео и аудиоистории, които съдържат кратък разказ с любопитни факти за обекта, са тези за Белоградчишките скали, Архитектурно-парков комплекс “Двореца”, Национален парк-музей “Шипка” – Паметник на свободата, Мадарски конник, Пещера Магурата.

Проектът на Yettel и БТС дава възможност на включилите се в Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *