PlayStation 5 от А1 – ново ниво на забавление

Наскоро участвах в семинар на А1 България, в който от телекома представиха предварително някои от офертите, които ще предложат на потребителите си. В това число стана ясно, че A1 си партнира със Sony, като от този месец предлага на потребителите си актуалната гейминг конзола на компанията PlayStation 5 (PS5), която е Slim версията на системата, както и възможност за покупка на допълнителни аксесоари и игри.

Досега не бях имал възможността да изпробвам конзолата, но благодарение на A1, които предоставиха модела за целта на настоящия материал, вече имам добра идея какво получават геймърите.

PlayStation 5 от А1 – вижте офертите

Тук е моментът да включа и информация за актуалната оферта на телекома. А1 предлага гейминг конзолата PlayStation 5 (версията с дисково устройство) в комплект с допълнителен контролер в камуфлажен цвят и с план за фиксирана услуга. Моделът е наличен в брой и на изплащане за 24 и 36 месеца в магазините на телекомуникационния оператор и онлайн на A1.bg. Конзолата идва с играта ASTRO’s PLAYROOM, а цените започват от 39,98 лева на месец за 36 месеца с план за фиксирана услуга от А1.

Sony PlayStation 5 – конзола за гейминг забавления

Актуалната конзола на Sony се оказва отлична машина за гейминг забавления, включително и с богатия набор от налични игри. Все пак обаче е добре да знаем какво задвижва тази машина. От компанията са заложили на специално разработени централен и графичен процесори от AMD, предлагащи висока производителност. Добавена е технологията Ray Tracing (проследяване на лъчи) за постигане на естествени сенки и отражения в игрите, които го поддържат.

Едно от най-важните нововъведения обаче е SSD сториджа с интегриран I/O. Този ултра бърз SSD позволява мигновено зареждане на инсталираните игри, като вече няма изчакване за това. Конзолата може да предава HDR картина, ако е свързана с HDR телевизор. По този начин цветовете са наситени и с отлични свойства. Поддържа се резолюция до 4K, а така получавате кристално качество и разбира се при наличие на съответния телевизор или монитор.

Освен с игрите, създадени специално за новата конзола, тя е съвместима и със заглавията за предходното поколение PS4. Така ако разполагате с колекция от игри за нея ще можете съвсем спокойно да играете и на тях. Sony предлага и абонаментната услуга PlayStation Plus, с която имате достъп до нови игри всеки месец, но и голяма библиотека от избрани заглавия. Има разбира се и опция за стрийминг на видео съдържание, включително от популярни платформи като Netflix, Disney+, Apple TV+ и др., както и достъп до приложения включващи Twitch, YouTube, Spotify и др.

За игра се разчита на безжичните контролери DualSense, които са с добре позната подредба на бутоните и лостовете. Те имат и отлични вибрационни ефекти според дейностите в играта, както и адаптивни спусъци. Наличен е и вграден микрофон, с който да провеждате разговори със съотборниците си. Добавен е също така бутон за запис и споделяне на геймплея.

За времето, в което разполагах с конзолата успях да изпробвам новата FC 24 на EA Sports. Както и очаквах, играта върви отлично с много високо качество на картината и оптимално управление с контролерите, включително и вибрационни ефекти. Играта зарежда мигновено, геймплеят е динамичен и няма усещане за латентност/забавяне на сигнала. Освен това има много добри звукови свойства, включително ефекти. Добавени са автентични стилове на отиграване на играчите и реалистични модели на футболистите. FC 24 включва над 19 000 лицензирани играчи, над 700 отбора, над 100 стадиона и над 30 първенства.

Разбира се това е само едно от огромното разнообразие от игри, с които можете да се забавлявате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *