Steam вече не поддържа Windows 7 и Windows 8

На 1 януари 2024 г., Steam официално прекрати поддръжката на операционните системи Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1. След тази дата, съществуващите инсталации на Steam на тези операционни системи няма да получават никакви актуализации, включително и за сигурност.

Steam Support не предоставя техническа поддръжка на потребителите по въпроси, свързани със старите операционни системи, и Steam няма да може да гарантира продължителната функционалност на Steam на неподдържаните версии на операционните системи.

За да се гарантира продължителната работа на Steam и на всички игри или други продукти, закупени чрез Steam, потребителите трябва да актуализират до по-нова версия на Windows. Steam клиентът и игрите за по-старите операционни системи ще продължат да работят, но без актуализации и без яснота до кога.

От компанията споделят, че тази промяна е необходима, тъй като основни функционалности в Steam зависят от вградена версия на Google Chrome, която вече не функционира на по-старите версии на Windows.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *