Новата гама телевизори на Samsung дебютира на CES

Непосредствено преди изложението CES 2024, Samsung представи най-новите си модели QLED, MICRO LED, OLED и лайфстайл екранни устройства.

В основата си 2024 Neo QLED 8K предлага NQ8 AI Gen3 с невронен процесор (NPU) и e двойно по-бърз от този на предшественика си. Количеството на невронните мрежи е увеличено осемкратно – от 64 на 512. Гамата Neo QLED предлага и набор от функции, включително:

8K AI Upscaling Pro: Използва NQ8 AI Gen3 за подобрено 8K мащабиране.

AI Motion Enhancer Pro: Решава често срещани проблеми при спортното съдържание, като например изкривяването на топката, чрез стрийминг на спортни мачове с висока разделителна способност посредством тази функция, задвижвана от NQ8 AI Gen3.

Real Depth Enhancer Pro: Добавя детайли към бързо движещи се сцени с помощта на изкуствен интелект за прецизно управление на мини светодиодите.

Infinity Air Design: екран с дълбочина 12,9 мм.

2024 Q-Symphony: Позволява на потребителите да свържат няколко безжични тонколони и саундбар към телевизор или.

Active Voice Amplifier Pro: Патентован AI усилвател на диалога, който използва специална deep-learning технология, за да подобри диалога и гласовете на екрана.

Операционната система за 2024 г. Tizen OS поставя съдържанието в основата на новата гама Neo QLED 8K. Tizen OS предлага персонализирано съдържание и обслужване, базирани на различни акаунти, създадени на смарт телевизори.

Свързано изживяване с екосистемата на Samsung

През 2024 г., Samsung ще добавя решението Samsung Daily+, хъб за домашни забавления. Той идва с широк набор от услуги и функции — от персонално обучение и телездраве до видеоразговори и PC решения от разстояние — в един единствен интрефейс. Multi Control дава възможност на потребителите да управляват всички свои екрани – включително телевизори, смартфони и монитори – с помощта на Bluetooth клавиатура или мишка.

Mobile Smart Connect: Мобилният плъгин SmartThings позволя работа с всички нови приложения и услуги, което превръща смартфона в многофункционално дистанционно управление.

360 Audio: Samsung Galaxy Buds се свързват с телевизорите.

Vibrary: С Ambient Mode можете всеки ден да виждате любимите си изпълнители.

Аудио субтитри: Първата в света функция за телевизори, която използва изкуствен интелект и технология за оптично разпознаване на символи (OCR), за да осигури гласово ръководство за вградените субтитри в реално време.(може да варира според държавата)

Дистанционно управление за работа без препятствия: Приложение, предназначено за потребители със зрителни, слухови или физически увреждания, като позволява по-интелигентно управление на телевизора чрез смартфона.

MICRO LED

С новия прозрачен MICRO LED Samsung показва на света, че съществуват безкрайни възможности за екраните. Екранът, който прилича на парче прозрачно стъкло, се отличава с изключително малък MICRO LED чип и прецизен производствен процес, който елиминира шумовете и пречупването на светлината. По този начин, прозрачният MICRO LED представя кристално ясна картина за различни приложения както в домашна обстановка, така и в бизнес среда.

Благодарение на модулния дизайн, който позволява на потребителите да персонализират формата, размера и съотношението на екраните, за да подхождат на всяко пространство, MICRO LED е наистина иновативна технология при екраните. Дългогодишните изследвания и разработки на Samsung – произтичащи от опита ѝ в областта на полупроводниците – доведоха до изключително ефективен процес, позволяващ схемите за работа с LED чипове да бъдат директно положени върху стъклото и по този начин да се намали загубата на яркост, която потребителите могат да изпитат при обикновените екрани.

OLED в по-богата гама

Телевизорите OLED за 2024 г. на Samsung надграждат наследството на миналогодишните модели, като моделът S95D предлага изключително голямо 77-инчово изображение с висока разделителна способност, висока честота на кадрите и изключително динамично видео. Екранът е с 20% по-ярък от предходните модели, с дълбоко и богато черно и с подобрена от изкуствения интелект прецизност на цветовете, които са одобрени от Pantone Validated. Samsung също така представи S90D и S85D в различни размери – от 42″ до 83”.

Новата технология ‘OLED Glare Free’ — специално разработена за OLED екраните за 2024 г.— запазва истинските цветове и намалява отблясъците, като същевременно поддържа отчетливи изображения за завладяващо зрително изживяване дори и при дневна светлина. Оптимизираното за OLED покритие с ниска степен на отблясъци преодолява компромиса между блясък и отражения благодарение на нов, специализиран слой с твърдо покритие и модел на повърхностното покритие.

Екранът на модела S95D ще очарова зрителите с усъвършенстван и патентован механизъм за качество на картината, който запазват перфектно бяло, по-дълбоко черно и истински цветове. Освен че е най-яркият OLED екран на Samsung досега, той се отличава и честота на опресняване, която достига до 144 Hz, така че феновете на спорта и гейминга могат да се наслаждават на непрекъснато действие и кристална картина.

Нови лайфстайл продукти

Към многократно награждаваната си лайфстайл гама, от която част са емблематичните модели The Frame, The Serif и The Terrace, Samsung потвърждава ангажимента си към “Екрани навсякъде, екрани за всички” с разнообразни нови продукти в най-новата си лайфстайл гама. Новите попълнения са ново ниво на персонализация, както се вижда по-долу:

The Frame: Най-продаваният лайфстайл екран, e The Frame идва с нови подобрения, за да подсили арт изживяването. Сега, с над 2500 произведения на изкуството от световноизвестни музеи и галерии в Art Store, потребителите могат да се насладят на изживяване в Art Store, което ще е още по-добро от преди. Новата функция за арт стрийминг на The Frame дава възможност на потребителите да се запознаят с разнообразната колекция на Art Store, като им предоставя 20 безплатни ръчно подбрани произведения на изкуството всеки месец. Освен това The Frame 2024 допринася за намаляване на разходите за енергия с до 10% с променливата настройка на честотата на опресняване, налична в режим Art Mode[1].(тази функция може да варира според страната)

Проектор The Premiere 8K: The Premiere 8K е първият в света проектор, който позволява безжична свързаност. Като премахва нуждата от кабели, това решение позволява на потребителите да поддържат чисти и подредени жилищните си пространства. Проекторът с ултракъсо разстояние на прожектиране идва с интелигентни функции – първокласно домашно аудио с изключване на картината, игри в облака, винаги включен глас с микрофон от далечно разстояние и опцията Multi-view – за още по-голямо удобство и за всеки повод на употреба. Проекторът използва патентованата от Samsung технология “Sound-on-Screen”, която интегрира модула на горния високоговорител и софтуерните алгоритми с Dolby Atmos за завладяващо звуково изживяване.

The Freestyle 2nd Gen: Втората версия на преносимия проектор разполага с функцията Smart Edge Blending, която поддържа плавно сливане на проекциите от две The Freestyle устройства за още по-голям екран за снимки и видеоклипове. Проекторът позволява две устройства да прожектират изображение с размер до 160 инча със съотношение на екрана 21:9, без да е необходима ръчна настройка.

Нови саундбари

За да направи домашното забавление още по-пълноценно, серията саундбарове за 2024 г. предлага нови актуализирани модели за още по-завладяващо аудио изживяване, което е особено подсилено от усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект.

Music Frame: Тази тонколона, която може да се настройва според предпочитанията на потребителите, е съвместима с функцията SmartThings и осигурява съраунд звук, когато се свърже с телевизори и саундбарове Samsung. Music Frame може да работи като самостоятелна безжична тонколона или да се свърже с телевизор и саундбар на Samsung чрез Q-Symphony за усилване на басите и съраунд звука. Вписвайки се безпроблемно в околната среда, като се скрива в модерни рамки за картини, Music Frame осигурява висококачествен звук, без да дразни очите. 

HW-Q990D: Този саундбар осигурява 11.1.4-канално звуково изживяване с True Dolby Atmos звук при 4K 120Hz. Анализира звука и използва изкуствен интелект, за да оптимизира звука за перфектно изживяване в широк спектър от съдържание.

HW-S800D: Този ултратънък саундбар с дълбочина 1,6 инча е създаден да се вписва безпроблемно във всяко пространство и осигурява богат и поглъщащ звук. Само с една трета от размерите на обикновените саундбарове, S800D има 10 високоговорителя, включително специални горни високоговорители и централен канал за кристално чисти вокали. Комбинацията от дълбокочестотен субуфер и пасивен радиоизлъчвател в компактен корпус също подобрява слушателското изживяване с дълбок бас без прекъсвания. 

Гамата телевизори на Samsung за 2024 г. гарантира безпроблемно съчетаване на авангардни технологии с ориентиран към потребителя дизайн, като предоставя възможност за персонализирани, завладяващи изживявания, които преформулират начина, по който хората живеят и работят със своите устройства.


[1] Тази функция се прилага за 55” и по-големи дисплеи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *