Shelly представя продуктите си от следващо поколение на CES 2024

Shelly Group обяви новата трета генерация на своите продукти на най-голямото изложение за потребителска електроника в света (Consumer Electronics Show) 2024 в Лас Вегас. Успях лично да посетя щанда на компанията, която е и единствената от България на събитието.

Третата генерация продукти използва новия чип на Shelly с 8 MB памет – двойно повече от предходното поколение, което значително повишава производителността и ефективността на устройствата.

Продуктите Shelly Gen3 се отличават с още подобрения – въвеждането на т.нар. „виртуални компоненти“ променя начина, по който потребителите управляват устройства от други производители. В приложението Shelly Smart Control потребителите вече могат да създават виртуални устройства, интегрирайки продукти, различни от Shelly, в една обединена система. Тази функция предоставя лесен контрол на всички умни устройства от единен интерфейс, независимо от марката.

Всяко устройство от новата трета генерация е проектирано да работи според изискванията на „Matter“ – обединяващия индустрията стандарт, който обещава надеждна и сигурна свързаност.

„С вълнение представяме нашите продукти от следващо поколение на CES 2024“, коментира Димитър Димитров, главен съизпълнителен директор на Shelly Group AD. „През 2023 г. постигнахме средносрочните си цели за приходи от 72 милиона евро и имаме всички предпоставки да постигнем EBIT от над 50 милиона евро до края на 2026 г.“, добавя Волфганг Кирш, главен съизпълнителен директор на Shelly Group AD.

На CES 2024 Shelly Group представи повече от 10 продукта, някои от които с комуникационния протокол Z-wave. Сред новостите са Shelly H&T Gen3 – следващо поколение Wi-Fi сензор за измерване на влажност и температура, Shelly Mini Gen3, мини релетата с всички възможности на стандартните устройства, но в компактен размер и др.

One thought on “Shelly представя продуктите си от следващо поколение на CES 2024

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *