Ето какво предлага новата серията Galaxy S24

Тази вечер Samsung представи новата си флагманска серия смартфони Galaxy S24, включваща едноименния модел, S24+ и S24 Ultra. Новите устройства идват с доста познат дизайн, но има и някои промени, като Ultra моделът вече е с титанова рамка, докато останалите два са с такава от Armour алуминий.

Официалните продажби у нас започват на 31 януари, а предварителните заявки са във времето до тогава. Цените са от 1,799 лв. за Galaxy S24 128GB и достигат то 2,999 лв. за Galaxy S24 Ultra 512GB. Моделът Galaxy S24 Ultra 1TB се предлага на препоръчителна цена от 3,499 лв. Всички клиенти, направили предварителна поръчка, ще получат устройство с по-голяма памет на цената на по-малката, както и пакет аксесоари, в зависимост от поръчания модел.

Цветовите опции за Galaxy S24 Ultra са в сиво, черно, лилаво и жълто, а за другите модели, черно, сиво, лилаво и жълто. Тази година компанията добавя дори повече рециклирани материали в изработката на устройствата и опаковките им. Също така отчитаме подобрение по отношение на софтуерната поддръжка до седем години ъпгрейди на операционната система и по отношение на сигурността. Телефоните са с Android 14 и One Ui 6.1.

Новите модели са с диагонали на екраните 6.2 (FHD+), 6.7 (QHD+) и 6.8 инча, адаптивно опресняване до 120 херца и AMOLED панели. Corning Gorilla Armori на дисплея на Galaxy S24 Ultra осигурява намаляване на отблясъците с до 75% при различни състояния на осветеност. Максималната яркост на екраните е 2600 нита, а има и технология Vision booster.

Двата по-малки модела са с чипсет Exynos 2400, а Galaxy S24 Ultra залага на специално издание на Snapdragon 8 Gen 3. Отчитаме подобрение в охладителните системи с използвани големи изпарителни камери за ефективно охлаждане дори при продължително натоварване. Има различни комбинации на паметта от 8GB RAM и 128GB за Galaxy S24 до 12GB + 1TB за S24 Ultra. Батериите са съответно 4000 mAh, 4900 mAh и 5000 mAh с бързо зареждане до 25/45W, като се поддържа и безжично зареждане. Устройствата идват също така със сертификация IP68.

За селфита всички модели разчитат на 12MP камера, но основните се различават. Двата по-малки модела са с 12MP сензор с ултраширок обектив, 50MP главен сензор с OIS и 10MP телефото за 3х оптичен зуум. При Galaxy S24 Ultra откриваме същите сензори с ултраширок и телефото (ОIS) обективи, но главният е 200MP с OIS, а има и нов 50MP с телефото обектив за 5-кратен оптичен зуум и OIS.

Galaxy AI

Тази година акцентът при новите устройства е върху технологиите с изкуствен интелект, обединени под името Galaxy AI. Започваме с Live Translate, което представлява приложение за двупосочен гласов и писмен превод на телефонни разговори в реално време. С Chat Assist е възможен избор на различни начин на изразяване за съобщения и други приложения. AI, вграден в Samsung Keyboard, може да превежда съобщения, имейли и т.н. на 13 езика и в реално време.

Функцията Note Assist в Samsung Notes предлага нови възможности за добра организация, като например генерирани с AI обобщения, създаване на шаблони и др. За гласови записи, дори и при няколко участници в разговора, Transcript Assist използва AI и технология за преобразуване на говор в текст. Има и нова функция за търсене чрез жестове Circle to Search with Google.

Galaxy AI предоставят възможност за лесно редактиране като изтриване, промяна на композицията и ремастериране на снимки. За по-лесно и по-ефективно оптимизиране Edit Suggestion използва Galaxy AI, за да предлага промени за всяка снимка. Generative Edit пък има способност да запълва части от фона на изображението с помощта на генеративен AI. Функцията Super HDR предоставя реални визуализации преди самото натискане на затвора.

4 thoughts on “Ето какво предлага новата серията Galaxy S24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *